AcasăNewsAdmiterea la liceu 2014: 19 elevi cu medii sub 3, admisi la...

Admiterea la liceu 2014: 19 elevi cu medii sub 3, admisi la liceu. O absolventa cu 7,16 a ramas nerepartizata!

Situatie anormala la admiterea la liceu de anul acesta. 19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizati in colegiile si liceele din judetul Hunedoara, in timp ce o eleva din Deva, care a obtinut media 7,16, nu a intrat la niciun liceu.

Eleva cu media 7,16, de la Liceul de Arte “Sigismund Toduta” din Deva, a ramas nerepartizata deoarece si-a trecut prea putine optiuni pe lista. La pol opus se afla o eleva, cu cea mai mica medie de admitere – 2,26 -, care a fost repartizata la Colegiul Tehnic Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu, la profilul Agricultura.

In aceeasi situatie se afla alti 18 elevi cu medii sub 3, care au fost repartizati in colegiile si liceele din judetul Hunedoara la profil mecanica, electromecanica, agricultura, fabricarea produselor din lemn, constructii si instalatii si lucrari publice. Elevii care au obtinut medii mari la evaluarea nationala au optat pentru unitatile scolare cu renume.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, inspectorul Marta Mathe, a declarat ca dintre cei 2.783 candidati inscrisi pentru admiterea in clasa a IX-a, 2.767 au fost declarati admisi intr-unul dintre liceele sau colegiile pe care si le-au trecut pe lista, iar 16 au ramas nerepartizati, desi exista 481 de locuri libere in judetul Hunedoara.

„Asta insemna ca si-au pus prea putine optiuni pe lista. Mediile celor care nu au fost admisi sunt intre 2,43 si 7,16”, a precizat Marta Mathe, citeaza stirileprotv.ro.

Foto: ziarulunirea.ro

author avatar
Alina Costache
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger