AcasăNewsAdmiterea in facultate, doar pe baza notelor la examen sau a mediei...

Admiterea in facultate, doar pe baza notelor la examen sau a mediei de la BAC

(foto:stiridecluj.ro)

Admiterea la facultate se va face doar in urma sustinerii unor probe, oral sau scris, si a notelor sau mediilor de la bacalaureat, a declarat miercuri ministrul Educatiei, Catalin Baba.

(foto:stiridecluj.ro)

Criteriile de admitere in facultati s-au schimbat. Absolventii de liceu vor putea intra la facultate  doar in urma unor probe sustinute oral sau scris si a notelor sau mediilor de la bacalaureat. Folosirea mediilor din timpul anilor de studiu in liceu drept criteriu de admitere in facultate in anul universitar 2012-2013 este interzisa, a declarat, miercuri, ministrul Educatiei, Catalin Baba.

„Incurajam reintroducerea unor probe scrise sau orale la admitere in universitate. De asemenea, intrucat a existat un bacalaureat riguros, iar in acest an dorim unul la fel, universitatile se pot baza pe notele de la acest examen. Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru ca exista diferente mari de notare de la un liceu la altul. De exemplu, un 10 la un anumit liceu poate insemna doar 8 la altul. Trebuie sa recunoastem ca exista aceasta diferenta, de aceea interzicem folosirea la admitere a mediilor din timpul anilor de studiu. Ne bazam pe un bacalaureat corect, a carui notare este identica in toate unitatile de invatamant”, a spus ministrul Educatiei, conform Mediafax.

Daca in anul universitar 2011-2012, admiterea in invatamantul superior se putea face printr-un test sau in urma analizei dosarului, in acest din urma caz fiind luata in calcul la admitere media celor patru ani de studiu, potrivit ordinului de ministru, in anul universitar 2012-2013 examenul de admitere se organizeaza pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de catre fiecare institutie de invatamant superior in baza autonomiei universitare.

Astfel, examenul de admitere poate consta si in probe (scrisa sau orala) pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive. Pentru testarea capacitatilor artistice sau sportive, examenul de admitere va contine obligatoriu si o proba practica eliminatorie, sustinuta anterior celorlalte probe. De asemenea, pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau dizertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studiu.

370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger