AcasăNewsAdmitere liceu 2016 -prima repartizare computerizata. Liceele din Capitala cu cele mai...

Admitere liceu 2016 -prima repartizare computerizata. Liceele din Capitala cu cele mai mari note de admitere!

Bataie mare pe un loc la mate-info, la Colegiul Sf. Sava din Bucuresti

Rezultatele din cadrul primei repartizari computerizate din cadrul procedurii de ADMITERE la LICEU din 2016, in baza optiunilor exprimate de elevi, s-au afisat, in decursul zilei de marti.

Bataie mare pe un loc la mate-info, la Colegiul Sf. Sava din Bucuresti

Dupa cum se intampla cu toate notele si situatiile in privinta examenelor sustinute fie de absolventii de scoala generala, fie de liceu, rezultatele se afiseaza, la cateva zile de la sustinerea probelor, pe site-ul Ministerului Educatiei. La fel s-a intamplat si in cazul repartizarii computerizate, etapa  ce face parte din parcursul pe care il au de urmat viitorii liceeni. LISTA cu rezultatele repartizarii la licee poate fi consultata AICI.

Iar odata cu aflarea primelor rezultate in privinta repartizarii la liceu- fie ca vorbim de Bucuresti sau de judetele tarii- s-au conturat si listele cu cele mai bune unitati de invatamant preuniversitar in Capitala si nu numai. Iar din cate se poate observa parcurgand rapid lista afisata pe edu.ro, cu primele 50 de specializari din tara, (disponibila AICI), cele mai mari note de admitere au fost la trei licee cu renume – Colegiul National „Sfantul Sava”, din Capitala- 9.90 la real (matematica-informatica) bilingv engleza, la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta – 9.89, la aceeasi specializare, dar si la Colegiul National „Fratii Buzesti”, din Craiova, unde ultma nota de admitere la matematica-informatica bilingv engleza a fost 9.85.

Totodata, alte licee din Capitala care figureaza in top, la nivel de medie de admitere, au fost, din cate rezulta din statistica postata pe edu.ro, Colegiul National „Gh. Lazar”, unde ultima nota la Mate-Info a fost de 9.76, iar la Colegiul National „Mihai Viteazul”, ultima nota care le-ar fi permit absolventilor de clasa a VIII-a accesul intr-o clasa de profil real Stiintele Naturii a fost de 9.66, in timp ce la „Spiru Haret”, ultima nota de la profilul Mate-Info real bilingv engleza a fost 9.59.

E important de spus ca elevii care au incheiat cursurile scolii generale si au promovat Evaluarea Nationala, dar care, din diferite motive, fie nu au participat la prima etapa computerizata, fie nu si-au gasit loc la liceu mai exista o sansa, pe 28 iulie, cand este programata cea de-a doua etapa a repartizarii in unitatile de invatamant preuniversitar.

sursa foto: b365.ro

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger