AcasăNewsADMITERE LICEU 2015. Repartizarea computerizata: Prima etapa, incheiata. Unde poti vedea LISTELE!

ADMITERE LICEU 2015. Repartizarea computerizata: Prima etapa, incheiata. Unde poti vedea LISTELE!

(foto: captura site edu.ro)

Odata ce au scapat de emotiile Evaluarii Nationale, absolventii claselor a VIII-a din Capitala si restul tarii au avut cateva zile de pauza – a se citi de odihna si relaxare- inainte de a intra din nou in „focul” unor etape necesare admiterii la liceu.

(foto: captura site edu.ro)

De aceasta data, majoritatea elevilor cu rezultate bune la examenul amintit, dar si cu note bune de-a lungul claselor V-VIII care au completat fisele de inscriere al liceu au scapat de emotii chiar de pe 14 iulie. Totul pentru ca, din cele anuntate de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, o prima etapa de admitere in unitatile de invatamant liceal de stat a absolventilor de clasa a VIII-a – respectiv o prima repartizare computerizata a elevilor – a fost finalizata.

REZULTATELE REPARTIZARII COMPUTERIZATE sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educatiei, respectiv pe edu.ro, la sectiunile special dedicate ADMITERII la LICEU, pentru anul 2015. AICI si AICI.

Statistica data publicitatii de minister indica faptul ca din totalul celor 128.685 de elevi care au completat fisele de inscriere, in prima etapa au fost repartizati computerizat 124.805 elevi (98,5%). Rstul de 1.880 de elevi urmeaza sa fie repartizati in cea de-a doua etapa, care se va desfasura pe 23 iulie.

Un amanunt important pentru acestia din urma a fost mentionat de catre reprezentantii MECS. si anume se recomanda ca toti elevii nerepartizati in prima etapa sa completeze fisele cu optiuni in perioada 15-20 iulie, in asa fel incat sa poata fi distribuiti in data de 23 iulie. „Se recomanda acestor elevi sa completeze un numar mare de optiuni, care sa le asigure repartizarea in a doua etapa”, precizeaza reprezentantii Ministerului Educatiei, adaugand un detaliu pretios pentru viitorii liceeni: „Mentionam ca numarul de locuri libere este suficient pentru admiterea tuturor candidatilor nerepartizati in prima etapa”.

author avatar
Cristina Stefan
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger