AcasăNewsAdmitere in liceu 2012: Cum se completeaza fisa de inscriere

Admitere in liceu 2012: Cum se completeaza fisa de inscriere

(foto: calificativ.ro)

EVALUAREA NATIONALA 2012 s-a incheiat. Dupa emotiile testelor, elevii care au sustinut aceste examene si vor sa ajunga la un liceu cat mai bun, in conformitate cu notele si pregatirea lor, au de parcurs urmatoarea etapa – repartizarea computerizata. Primul pas il constituie completarea fisei de inscriere la liceu, pentru anul scolar 2012-2013.

(foto: calificativ.ro)

Daca nu stiti cum se completeaza fisa de inscriere la liceu, Ministerul Educatiei va explica pasii ce trebuie urmati. Astfel, pe fisa de inscriere se completeaza codul numeric personal, data nasterii, numele, initiala tatalui, prenumele, cod judet – cod scoala provenienta – sunt doua seturi de casute. In primul set se introduce codul judetului (in litere), iar in al doilea set se introduce codul scolii de provenienta (in cifre).  Spre exemplu, un elev din Vaslui introduce la codul judetului VS (pentru Bucuresti se va completa cu B), iar celalalt camp se completeaza cu codul scolii de provenienta, de exemplu 110. Codul scolii de provenienta se gaseste in brosura editata de Inspectoratul Scolar Judetean.

De asemenea, se completeaza campul „Denumire”, ce reprezinta numele scolii de provenienta, Media evaluare nationala  – media candidatului la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a, precum si media la tezele nationale. Aceasta din urma reprezinta media candidatului la tezele cu subiect unic pe care le-au sustinut in xlasa a VIII-a seriile 2008 si 2009 (respectiv media la testele nationale pentru seriile 2004-2007). Apoi se trece pe fisa de inscriere media claselor V-VIII – media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu si media de admitere. Media de admitere a candidatului se va calcula in conformitate cu formula din algoritmul de repartizare. Media de admitere este egala cu ABS+EN/2 = MA, unde: EN este media obtinuta la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a, (pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolventii din perioada 2004-2007 media de la testele nationale, pentru absolventii din 2008 si 2009 media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a), ABS reprezinta media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, iar MA, media de admitere.

Pentru a vedea care sunt in continuare pasii ce trebuie urmati pentru completarea fisei de inscriere la liceu in anul 2012-2013, va invitam sa consultati documentul atasat.

Modalitatea de completare a fisei de inscriere la liceu, in anul scolar 2012-2013.


author avatar
eNational
1.970 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger