AcasăNewsAdmitere in liceu 2012: Cum se completeaza corect fisa de inscriere

Admitere in liceu 2012: Cum se completeaza corect fisa de inscriere

(foto: calificativ.ro)

Incepand de astazi elevii ce au sustinut Evaluarea nationala, dar si parintii acestora, au patru zile la dispozitie pentru a completa fisa de admitere si a o prezenta centrului de inscriere la liceu. Pentru a completa corect fisa de admitere trebuie urmati cativa pasi obligatorii.

(foto: calificativ.ro)

Joi a debutat inscrierea pentru un loc la liceu, elevii ce au sustinut Evaluarea nationala, dar si parintii acestora,  trebuind sa completeze fisa obligatorie de inscriere la liceu, urmand ca, pe baza acesteia, sa aiba loc repartizarea computerizata.

Conform programului Ministerului Educatiei, completarea fisei de incriere va avea loc pana pe 8 iulie, perioada in care aceasta va fi introdusa in baza de date computerizata a informatiilor din fisa de inscriere. Ulterior, in perioada 6 – 9 iulie, elevii si parintii acestora vor verifica fisele editate de calculator, urmand a corecta eventualele greseli din baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator.

In cazul in care nu cunoasteti modul in care se completeaza fisa de inscriere la liceu, Ministerul Educatiei va explica pasii ce trebuie urmati de catre candidati.

In primul rand, pe fisa de inscriere se completeaza codul numeric personal, data nasterii, numele, initiala tatalui, prenumele, cod judet – cod scoala provenienta – sunt doua seturi de casute. In primul set se introduce codul judetului (in litere), iar in al doilea set se introduce codul scolii de provenienta (in cifre).  Spre exemplu, un elev din Iasi introduce la codul judetului IS (pentru Bucuresti se va completa cu B), iar celalalt camp se completeaza cu codul scolii de provenienta, de exemplu 110. Codul scolii de provenienta se gaseste in brosura editata de Inspectoratul Scolar Judetean.

De asemenea, se completeaza campul “Denumire”, ce reprezinta numele scolii de provenienta, Media evaluare nationala  – media candidatului la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a, precum si media la tezele nationale. Aceasta din urma reprezinta media candidatului la tezele cu subiect unic pe care le-au sustinut in xlasa a VIII-a seriile 2008 si 2009 (respectiv media la testele nationale pentru seriile 2004-2007). Apoi se trece pe fisa de inscriere media claselor V-VIII – media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu si media de admitere. Media de admitere a candidatului se va calcula in conformitate cu formula din algoritmul de repartizare. Media de admitere este egala cu ABS+EN/2 = MA, unde: EN este media obtinuta la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a, (pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolventii din perioada 2004-2007 media de la testele nationale, pentru absolventii din 2008 si 2009 media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a), ABS reprezinta media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, iar MA, media de admitere.

Pentru a vedea care sunt in continuare pasii ce trebuie urmati pentru completarea fisei de inscriere la liceu in anul 2012-2013, va invitam sa consultati documentul atasat.

Modalitatea de completare a fisei de inscriere la liceu, in anul scolar 2012-2013.

Nu uitati

Repartizarea computerizata a elevilor urmeaza a fi facuta descrescator, dupa medii, incercand plasarea fiecarui candidat, incepand cu media cea mai mare si terminand cu cea mai mica, la una dintre optiunile exprimate, repartizarea urmand a se realiza in functie de optiunile inscrise pe lista. Astfel, in cazul in care un elev va avea prea putine licee trecute pe lista de optiuni, acesta risca sa nu fie repartizat, urmand a fi repartiat intr-o sesiune viitoare, care va cuprinde doar locurile ramase libere la prima inscriere.

Astfel de cazuri s-au petrecut anul trecut cand, potrivit datelor publicate anul trecut pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei, peste 2.100 de elevi au ramas nerepartizati deoarece nu au completat destule optiuni pe lista de inscriere. Printre acestia s-au numarat si doi elevi ce aveau medii peste 9.00, precum si 27 cu medii intre 8.00 si 9.00.

Pentru a afla daca ai sanse sa se inscrii la unul dintre liceele de top din Romania calculeaza-ti media de admitere  si apoi intra pe paginile cu topul liceelor din Bucurestiului si de la nivel national.

Admitere 2012: Top 10 licee din Bucuresti dupa mediile de admitere din 2011

Admitere 2012: Top 20 licee din Romania dupa mediile de admitere din 2011

author avatar
Ionut Zgimbau
1.172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger