AcasăNewsADMITERE FACULTATE 2013. ANUNT SOC pentru absolventii de liceu!

ADMITERE FACULTATE 2013. ANUNT SOC pentru absolventii de liceu!

Dupa 13 ani ani, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca reintroduce, din toamna, examenul de admitere la toate facultatile, potrivit unui anunt facut miercuri de rectorul Universitatii.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a precizat, miercuri, ca a luat aceasta decizie pentru eficientizarea invatamamtului superior.

„Ne-am gandit, pe de-o parte, la eficientizarea invatamamtului superior, iar, pe de alta parte, orice universitate care se respecta, iar UBB este una de prestigiu si traditie, isi impune propria grila pentru a avea cei mai buni studenti. De aceea ne-am gandit, din toamna, pentru anul universitar 2013/2014, nu sa revenim la formele vechi de admitere pe baza de examen, ci la anumite forme de testare a cunostintelor studentilor pentru a-i determina pe unii sa se pregateasca, in ultimii ani de liceu, pentru a deveni studenti si de a reusi sa avem, si noi, profesorii, un indicator al nivelului lor de pregatire. De aceea, pentru ca suntem dupa o intrerupere de 12 – 13 ani, am decis sa lasam la latitudinea facultatilor fixarea modalitatii de admitere care poate consta intr-un test grila clasic sau eseuri sau alta forma de verificare a cunostintelor, astfel incat sa fim capabili sa stim cati din cei care vor deveni studenti vor putea face fata minimelor cunostinte in domeniul de specialitate”, a declarat rectorul UBB, citat de realitateatv.net.

Pop a mai mentionat ca facultati precum cele de matematica, fizica, chimie, biologie, cele din domeniul stiintelor exacte, au accepat cu mai mult entuziasm aceasta propunere, decat cele din domeniul uman sau al stiintelor sociale introducerea testarii, „dar toate au acceptat o forma de verificare”.

„Cred ca viitorul imi va da dreptate si vom avea un aflux la fel de mare de studenti ca si anul trecut, sau chiar mai mare, introducand aceste forme de verificare care arata si marca sau valoarea unei universitati. Bacalaureatul in acest an nu va conta, dar se va tine seama de absolventii de liceu care au obtinut rezultate bune la olimpiade judetene sau premii nationale, care arata pregatirea lor din timpul liceului”, a adaugat Ioan Aurel Pop.

UBB a renuntat, in 2000, la admiterea pe baza de concurs. UBB este cea mai mare institutie de invatamant superior din Romania si are aproximativ 40.000 de studenti si peste 1.400 de cadre didactice.

author avatar
Alina Costache
3.102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger