AcasăNewsAdmitere 2012: Top 20 licee din Romania dupa mediile de admitere din...

Admitere 2012: Top 20 licee din Romania dupa mediile de admitere din 2011

Avand in vedere ca vineri au fost afisate notele de la Evaluarea Nationala 2012, national.ro va prezinta un top 20 de licee din tara, dupa media de admitere din 2011, astfel incat, in urma calcularii notei de admitere, sa aflati la ce liceu sa puteti inscrie.

Vineri au fost afisate notele obtinute de catre absolventii clasei a VIII-a in urma Evaluarii Nationale, in urma stabilirii mediei de admitere la liceu, elevii reusind sa isi creeze o idee referitor la sansele de inscriere la liceul si profilul pe care il doresc.

Dupa ce, pe 19 iunie, national.ro va prezenta un top 10 al liceelor bucurestene dupa media de admitere din 2011, de aceasta va prezentam un top 20 al liceelor din tara, stabilit pe acealeasi principii, astfel incat sa aflati la ce liceu va puteti inscrie.

Pe primul loc in topul celor mai bune licee din tara se situeaza un liceu bucurestean, Colegiul National “Sfantul Sava” unde, ultima medie de admitere a fost 9.60, la profilul stiintele naturii.

Pe locurile 2 si 3 se situeaza 2 licee aflate tot in Bucuresti, in cazul amandurora ultima medie de admitere fiind 9.52.  Astfel, la Colegiul National „Mihai Viteazul” cea mai mica media de admitere s-a inregistrat la profilul stiinte ale naturii. Aceeasi medie de admitere a inregistrat-o si Colegiul National „Gheorghe Lazar”, dar la profilul stiinte sociale.

Tot din Bucureste si afla si liceul de pe locul 4, la Colegiului National de Informatica “Tudor Vianu”, ultima medie de admitere fiind 9,42, la profilul matematica – informatica.

Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova se situeaza pe locul 5, fiind cel mai bun liceu din provincie. In cadrul acestuia ultima media de admitere a fost 9.41 si s-a inregistrat la profilul stiinte sociale.

Pe locul sase, cu media de admitere 9.39, se situeaza Colegiul National „Mircea cel Batran”, din Constanta, unde cea mai mica mdie de admitere s-a inregistrat la profilul matematica – informatica, bilingv germana.

Locul sapte al topului celor mai bune licee din Romania se afla Liceul Teoretic „Ovidius”, din Constanta, unde, la profilul stiinte ale naturii, s-a inregistrat cea mai mica medie din cadrul liceului – 9.39.

Locurile opt si noua sunt impartite de doua licee din provincie. In cazul Colegiului „National” din Iasi cea mai mica medie de admitere a fost 9.36, la profilul filologie – intensiv engleza. Aceasi medie de admitere s-a inregistrat si la Colegiul National „Andrei Saguna”, din Brasov, in cadrul profilului stiinte sociale – bilingv engleza.

In cazul Colegiului National “Gheorghe Sincai”, din Bucuresti, liceul clasat pe locul zece in topul mediilor, vor trebui sa aiba medii mai mari de 9,29, pentru a se inscrie la filologie.

Pe locul 11 se afla tot un liceu din Bucuresti, Colegiul National Bilingv “George Cosbuc”, unde ultima medie de admitere la profilul filologie a fost 9,24.

Liceul „Costache Negruzzi” din Iasi se situeaza, prin prisma mediei 9.23 inregistrata la media filologie – bilingv engleza, pe locul 12.

Pe locul 13 al celor mai bune 20 de licee din tara se claseaza Colegiul National „Emil Racovita”, din Cluj, unde, la profilul matematica – informatica, ultima media de admitere a fost 9.22.

Colegiul National „Emil Racovita”, din Iasi, se situeaza pe locul 14. La acest liceu au fost admisi doar elevii ai caror medie de admitere a fost peste 9.20, absolventii admisi fiind inregistrati la profilul filologie – intensiv engleza.

Pe locul 15 al celor mai cautate licee din tara se afla Colegiul National “Grigore Moisil”. In cadrul acestuia atat la profilul filologie, cat si la matematica-informatica, media a fost aceeasi: 9,17.

In top, pe locul 16, se afla si Liceul Teoretic „Traian” Constanta, unde ultima media de admitere, 9.14, s-a inregistrat la profilul filologie.

In cazul Colegiului National “Spiru Haret”, din Bucuresti, liceul clasat pe locul 17 in topul mediilor, vor trebui sa aiba medii mai mari de 9,02, pentru a se inscrie la filologie.

Colegiul National „Cantemir Voda” Bucuresti se claseaza pe locul 18 in topul celor mai bune licee din tara. La acesta ultima medie de admitere a fost la profilul stiinte sociale, ultimul elev fiind admis cu media 9.00.

Pe locul 19 se situeaza Colegiul National „Carol I” Craiova, unde ultimul elev admis a fost la profilul matematica – informatica – franceza, cu media 8.99.

Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” Cluj-Napoca incheie topul 20 al liceelor cu cele mai mari medii de admitere. In cadrul acestuia ultima nota s-a inregistrat la profilul filologie, 8.92.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe informatii in legatura cu mediile de admitere la liceele din tara, atat din 2011 cat si din 2010, puteti urmari site-ul oficial al Ministerului Educatiei: edu.ro.

Nu uitati

Repartizarea computerizata a elevilor urmeaza a fi facuta descrescator, dupa medii, incercand plasarea fiecarui candidat, incepand cu media cea mai mare si terminand cu cea mai mica, la una dintre optiunile exprimate, repartizarea urmand a se realiza in functie de optiunile inscrise pe lista. Astfel, in cazul in care un elev va avea prea putine licee trecute pe lista de optiuni, acesta risca sa nu fie repartizat, urmand a fi repartiat intr-o sesiune viitoare, care va cuprinde doar locurile ramase libere la prima inscriere.

Astfel de cazuri s-au petrecut anul trecut cand, potrivit datelor publicate anul trecut pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei, peste 2.100 de elevi au ramas nerepartizati deoarece nu au completat destule optiuni pe lista de inscriere. Printre acestia s-au numarat si doi elevi ce aveau medii peste 9.00, precum si 27 cu medii intre 8.00 si 9.00.

Pentru a afla daca ai sanse sa se inscrii la unul dintre liceele de top din Romania intra pe pagina cu rezultate la nivel national de pe eNational, afla notele pe care le-ai luat in cadrul probelor la limba si literatura romana, limba si literatura materna si matematica, si calculeaza-ti media de admitere.

https://www.national.ro/uncategorized/rezultate-evaluarea-nationala-2012-listele-pentru-toate-judetele-ora-13-00-conform-edu-ro-166773.html/

author avatar
Ionut Zgimbau
6.606 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger