AcasăNewsAdmitere 2012: Top 10 licee din Bucuresti dupa mediile de admitere din...

Admitere 2012: Top 10 licee din Bucuresti dupa mediile de admitere din 2011

Admitere liceu 2011

national.ro va prezinta mediile de admitere din 2011 al celor mai cautate 10 licee din Bucuresti. In urma acestora va puteti crea o impresie in legatura cu sansele pe care le aveti de a va inscrie la liceul favorit.

Admitere liceu 2011Avand in vedere ca in perioada urmatoare va avea loc „Evaluarea Nationala” in urma careia elevii vor afla mai multe date referitoare la mediile cu care se vor putea inscrie la liceu, national.ro va prezinta top 10 al liceelor bucurestene, dupa ultima medie de admitere in 2011.

Pe primul loc se claseaza Colegiul National „Sfantul Sava”. La acesta ultima medie de admitere a fost 9.60, la profilul stiintele naturii. In cazul in care doriti sa va inscrieti la filologie trebuie sa aveti medii mai mari de 9,67. Cei care iubesc informatica vor trebui sa aiba medii mai mari de 9.64, pentru profilul matematica – informatica, predare doar in limba romana si 9.94, pentru sectia bilingv, cu predare in limba engleza.

Pe locul secund se situeaza Colegiul National „Gheorghe Lazar”, la acesta ultima medie de admitere fiind 9,52, la profilul stiinte sociale. In cazul in care doriti sa va inscrieti la filologie, trebuie sa aveti media mai mare de 9,57, iar pentru stiinte ale naturii, mai mare de 9,58. In cazul informaticienilor, media de admitere a fost anul trecut de 9,59.

Locul trei, in cazul mediilor de admitere, este ocupat de Colegiul National „Mihai Viteazul” unde, la profilul stiintele naturii, ultima medie de admitere a fost 9,52. La matematica-informatica ultima medie a fost 9,54.

Tinerii informaticeni care dorsc sa urmeze cursurile Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu”, liceul aflat pe locul patru, vor trebui sa aiba medii mai mari de 9,42.

Elevii care vor opta pentru Colegiul National „Gheorghe Sincai”, liceul clasat pe locul cinci in topul mediilor, vor trebui sa aiba medii mai mari de 9,29, pentru a se inscrie la filologie. In cazul in care se vor decide sa se inscrie matematica-informatica, ar fi bine sa nu aiba medii mai mici de 9,37, iar pentru stiinte ale naturii sa aiba medii mai mari de 9,48.

In cazul liceului de pe locul sase, Colegiul National Bilingv „George Cosbuc”, elevii care doresc sa se inscrie la profilul filologie trebuie sa aiba medii mai mari de 9,24. In cazul sectiei matematica-informatica elevii trebuie sa aiba medii mai mari de 9,40.

Pe locul sapte, ca si medii de admitere la liceu, se claseaza Colegiul National „Iulia Hasdeu”, unde ultima medie de admitere a fost 9,19, la profilul filologie, predare in limba romana. In cazul predarii in limba spaniola media poate fi mai mica, doar 7.17, iar pentru limba engleza, nu trebuie sa fie mai mica de 9,23. In cazul pasionatilor de matematica-informatica, la sectia de predare in limba romana ultima medie a fost de 9,30, iar la sectia de predare in limba engleza ultima medie de admitere a fost 9,40.

Pe locul opt al celor mai cautate licee din Bucuresti se afla Colegiul National „Grigore Moisil”. In cadrul acestuia atat la profilul filologie, cat si la matematica-informatica, media a fost aceeasi: 9,17.

Pe locul noua al celor mai cautate licee se afla Colegiul National „Spiru Haret”, unde cea mai mica medie de admitere s-a inregistrat la profilul filologie, cu 9,02. In cazul stiintelor sociale media a fost mai mare, de 9,10, pentru ca, in cazul profilului stiinte ale naturii, media de admitere sa fie de 9,21. In cazul profilului matematica-informatica, in cadrul sectiei de predare in limba romana, ultima medie a fost 9,10, iar la cea cu predare in limba engleza, 9,31.

Colegiul National „Cantemir Voda” incheie topul 10 al liceelor cu cele mai mari medii de admitere. In cadrul acestuia ultima medie de admitere s-a inregistrat la profilul stiinte sociale, 9,00. Cei care vor sa studieze matematica-informatica, trebuie sa aiba medii mai mari de 9,03, pentru sectia de predare in limba romana, si 9,28, pentru sectia de predare in limba engleza.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe informatii in legatura cu mediile de admitere la liceele bucurestene, atat din 2011 cat si din 2010, puteti urmari site-ul oficial al Ministerului Educatiei: edu.ro.

Nu uitati

Repartizarea computerizata a elevilor urmeaza a fi facuta descrescator, dupa medii, incercand plasarea fiecarui candidat , incepand cu media cea mai mare si terminand cu cea mai mica, la una dintre optiunile exprimate, repartizarea urmand a se realiza in functie de optiunile inscrise pe lista. Astfel, in cazul in care un elev va avea prea putine licee trecute pe lista de optiuni, acesta risca sa nu fie repartizat, urmand a fi repartiat intr-o sesiune viitoare, care va cuprinde doar locurile ramase libere la prima inscriere.

Astfel de cazuri s-au petrecut anul trecut cand, potrivit datelor publicate anul trecut pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei, peste 2.100 de elevi au ramas nereoartizati deoarece nu au completat destule optiuni pe lista de inscriere. Printre acestia s-au numarat si doi elevi ce aveau medii peste 9.00, precum si 27 cu medii intre 8.00 si 9.00.

author avatar
Ionut Zgimbau
5.746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger