AcasăNewsAdministratori ai unor firme din Cluj, arestati pentru evaziune fiscala. Prejudiciu de...

Administratori ai unor firme din Cluj, arestati pentru evaziune fiscala. Prejudiciu de 6 milioane de lei

Patru administratori ai unor firme din Cluj au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, acestia fiind acuzati de o evaziune fiscala de 6 milioane lei, potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Parchetul General, Marius Stanescu, Remus Constantin Condurache, Gabriel Daniel Stupar si Florin Ciprian Costea sunt acuzati de comiterea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Se pare ca cei patru inculpati, in calitate de administratori de fapt sau de drept ai unor societati comerciale, au participat la crearea unui circuit documentar prin care puneau in circulatie TVA deductibil, facand posibila sustragerea de la plata impozitului a societatilor comerciale favorizate, ce efectuau in fapt achizitii de marfuri intracomunitare.

In acelasi dosar, procurorii au solicitat Tribunalului Cluj arestarea preventiva a inculpatei Rodica Sevchiu, acuzata de evaziune fiscala, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Judecatorii au dispus, insa, masura preventiva a controlului judiciar in acest caz. Rodica Sevchiu administra societatile comerciale ce beneficiau de TVA-ul deductibil, impozit pus in circulatie de cele patru persoane arestate, sustin anchetatorii.

Prejudiciul in acest caz se ridica la 6.100.000 lei.

Foto: evz.ro

author avatar
Alina Costache
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger