AcasăNewsAdministrația BNR și-a început dezintegrarea

Administrația BNR și-a început dezintegrarea

Daniel Dăianu s-a retras din calitatea de membru neexecutiv al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României  începând cu 8 iulie, informează un comunicat al instituției.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale (Sursa foto: Facebook)

Dăianu a fost numit membru în Consiliul Fiscal, mai transmit cei de la BNR. Se poate ca demisia să vină pe fondul raportului devastator asupra lui Isărescu și Băncii pe care o conduce dat de analiștii Reuters, care au conclus că guvernatorul se face vinovat de faptul că leul românesc este una dintre cele mai slabe unități monetare europene. Pentru mai multe detalii, citiți articolul.

Actualul Consiliu de Administrație al Băncii Centrale a fost numit în iunie 2014. La 3 iulie, Parlamentul a validat un nou Consiliu de Administrație al instituției, care își va începe activitatea în toamnă. Tot atunci Parlamentul a aprobat noua componență a Consiliului fiscal.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
289 afisari

2 COMENTARII

  1. Pensionarul Dăianu, și academician, ar fi fost numit membru la Consiliul Fiscal că nu a fost competent la BNR, după cum ar fi concluzionat analiștii Reuters,

  2. @Deci, articolul zice că pensionarul Dăianu ar fi fost „premiat” pentru incompetență cu un loc la Consiliul Fiscal, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger