AcasăNewsADIO profit pe suferinţa populaţiei! Veste-ŞOC pentru companiile de energie electrică

ADIO profit pe suferinţa populaţiei! Veste-ŞOC pentru companiile de energie electrică

gaze Guvernul plafonează prețurile la energie electrică și gaze până în 2023 / Noua schemă de ajutor de la 1 aprilie - DOCUMENT

Miniştrii europeni ai Energiei au ajuns vineri la un acord asupra unor măsuri de urgenţă în vederea ajutării gospodăriilor şi întreprinderilor să facă faţă creşterii vertiginoase a preţurilor energiei, anunţă preşedinţia cehă a Consiliului European.

Aceste măsuri constau în recuperarea a unei părţi a ”superprofiturilor” producătorilor de energie şi redistribuirii acestora către consumatori, dar şi într-o reducere a cererii de electricitate la orele de vârf.

Decizia va duce la blocarea importurilor?

Noile prevederi legale intrate în vigoare de la 1 septembrie privind plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, în special suprataxarea activității de trading, riscă să ducă la blocarea importurilor, de care România este dependentă, în special în sezonul rece, a declarat președintele Consiliului Director al Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Laurențiu Urluescu.

„OUG nr. 119/2022 va duce la blocarea importurilor de energie electrică și gaze naturale”, a spus Urluescu. El s-a referit în principal la suprataxarea retroactivă cu 98% a marjei brute din tranzacțiile interne cu energie și cu 100% a celei provenite din deal-urile de export.

Suprataxarea face imposibilă activitatea de import-export, costurile de transport și financiare, inclusiv de hedging, depășesc cu mult 2% Taxarea cu 100% a profiturilor din exporturi e un non-sens când România e importator net de energie, pentru că va crește apetitul vecinilor de a face la fel și deci nu vom mai putea importa energie”, a mai spus oficialul AFEER.

author avatar
Andrei Ștefan
1.142 afisari

5 COMENTARII

  1. Urluescule, îți doresc să crăpi sărac, în zdrențe și în șanț, slugă ce ești.
    România AR AVEA resurse suficiente, dacă n-ați fi voi, slugoii multinaționalelor și pupacii străinilor care vă aruncă și vouă câte un os de ros.
    Nemernicilor.

  2. praf in ochii prostilor , aceiasi metoda ca si la noi , sint lasati sa-si umfle buzunarele pina crapa dupa care dupa un an de zile se incearca , se analizeaza , bla bla .

  3. Bai Urlescule,jigodie,cine te puine hotule sa importi ? Romania produce suficient curent electric.Dar hoti ca tine exporta si importa,jucati pimpong cu curentul ca de,,,sunteti ” oameni de afaceri” de apartament,invartiti hartii. Pt. ca hotii astia alti hoti,Guvernul meu,va lasa sa va faceti mendrele.Ia zi,cui si cat” cotizati ” din profit ?

  4. ai dracu …nu se mai satura,ursulestii astia…dar funia se apropie … nu mai e mult….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger