AcasăNewsAdio, mod avion! Reguli noi în Uniunea Europeană pentru călătoriile aeriene

Adio, mod avion! Reguli noi în Uniunea Europeană pentru călătoriile aeriene

avion

Scăpăm de „Mod avion”. UE va permite în viitorul apropiat utilizarea telefoanelor inteligente în timpul zborurilor.

În Uniunea Europeană, companiile aeriene au acum posibilitatea să instaleze noua tehnologie 5G în avioane, pentru ca pasagerii să poată utiliza dispozitivele inteligente. Comisia Europeană vrea să deschidă frecvențele 5G pentru wifi și în automobile, autobuze și alte mijloace de transport.

UE permite utilizarea fără limite a telefoanelor la bordul avioanelor

Comisia Europeană a adaptat legislația privind comunicațiile mobile conform celor mai noi standarde. Astfel, acoperirea 5G va fi prezentă și în aeronave.

„Cerul nu mai este o limită pentru conexiuni de mare viteză și capacitate. 5G va oferi servicii inovatoare pentru oameni și oportunități de dezvoltare pentru companiile europene”, a spus comisarul european pentru piața internă Thierry Breton.

Conectarea 5G va fi posibilă prin instalarea de așa-numite „pico-celule” la bordul avioanelor. Prin această stație de rețea, apelurile telefonice, mesajele-text și traficul de date vor fi transmise prin sateliți la o rețea mobilă de la sol.

Mai mult, Comisia Europeană vrea să deschidă frecvențele 5G pentru wifi în automobile, autobuze și alte mijloace de transport. Statele membre în UE au timp până la 30 iunie 2023 să facă banda 5G accesibilă pentru transportul rutier.

author avatar
Andreea Vlad