AcasăNewsADIO, maşini pe benzină şi motorină! Iată lista marilor ţări europene care...

ADIO, maşini pe benzină şi motorină! Iată lista marilor ţări europene care fac trecerea la motoarele electrice!

motor electricADIO, maşini pe benzină şi motorină! Iată lista marilor ţări europene care fac trecerea la motoarele electrice!

Poluarea este o problemă majoră, scăpată de sub control, inclusiv în România. Chiar zilele trecute, Nordul Bucureștiului a fost unul din cele mai poluate locuri de pe Pământ.

Datele furnizate de aparatura de măsurare a calității aerului arată că poluarea a atins la Otopeni, lângă Capitală, cote mai mari decât în Bangladesh, care este cea mai poluată țară din lume.

Datele privind media poluării în lume, în 2020, arată că Bangladesh a fost cea mai poluată țară, cu un indice al calității aerului de 165. În Otopeni, acest indice a ajuns în noaptea de Ajun la 173.

Platforma Aerlive a depistat depășiri de până la 100 de migrograme pe metru cub în zonele Piața Romană și Iuliu Maniu, de 4 ori mai mult decât limita admisă de 25 de micrograme pe metru cub.

Iată lista marilor ţări europene care fac trecerea la motoarele electrice!

Tot mai multe țări au anunțat în acest an că vor interzice comercializarea sau chiar circulația mașinilor pe benzină și diesel în următorii ani.

Iată ţările care, în cel mai scurt timp, îşi vor obliga şoferii să facă trecerea la motoarele elctrice: Japonia, Marea Britanie, Germania, Norvegia, Danemarca şi Franţa.

De exemplu, în Hexagon, se vor interzice vânzările de autoturisme pe benzină şi motorină din 2040, când se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluării.

author avatar
Andrei Ștefan
813 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger