AcasăNewsAdio aglomerație în Sectorul 3: Pasaj rutier nou la ieșirea spre A2

Adio aglomerație în Sectorul 3: Pasaj rutier nou la ieșirea spre A2

Primăria Sectorului 3 a demarat astăzi un proiect major de infrastructură, respectiv  construirea unui pasaj rutier suprateran în zona intersecției bulevardului Theodor Pallady cu Drumul între Tarlale, din apropierea ieșirii pe Autostrada A2.

„Este un moment foarte important. Astăzi am demarat lucrările de  construire a podului situat la intersecția bulevardului Theodor Pallady cu Autostrada A2 și  Drumul între Tarlale.  De mai bine de doi ani încercăm să obținem avizele necesare demarării acestui proiect care va fluidiza circulația dinspre oraș către Constanța. Totodată, Drumul între Tarlale va avea patru benzi astfel încât din partea de nord a Bucureștiului se va putea ajunge foarte ușor la Autostrada A2”, a precizat primarul Robert Negoiță.

Un pasaj mai mult decât necesar

Concret Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran care va fi amplasat central, între sensurile de circulație existente. Amenajarea la sol va cuprinde în principal rescructurarea intersecției de tip sens giratoriu și zonele de racordare a rampelor la bulevardul Theodor Pallady, cu amenajările corespunzătoare. De asemenea, prin proiect se propune și reamenajarea sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Theodor Palllady cu strada Baltă Albina, pentru a asigura o fluență maximă a traficului către și dinspre Autostrada A2.

Iluminat performant și economic

Pasajul și zona sensului giratoriu de sub acesta vor fi prevăzute cu instalații de iluminat stradal și pietonal nou proiectat, utilizând corpuri de iluminat echipate cu surse de lumină cu module cu LED, cu capacități de conectivitate și comunicare performante, având la bază criteriul de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public.

Cât costă investiția și cine va fi constructorul

Valoarea totală a investiției este de 37.729.258,60 lei, din care 17.000.000 lei reprezintă fonduri atrase de la bugetul de stat, prin programul național Anghel Saligny. Lucrările vor fi realizate de societatea de construcții a Primăriei Sectorului 3 , ALGORITHM RESIDENTIAL S3 S.R.L. Primăria Sectorului 3 are în plan, în curând, demararea de lucrări de construcții la încă trei pasaje rutiere ce vor ameliora semnificativ traficul în punctele de maximă aglomerație ale Sectorului 3.

author avatar
National