AcasăNewsAdina Florea, nota maxima la CSM

Adina Florea, nota maxima la CSM

Procuroarea Adina Florea a castigat concursul pentru sefia Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie, post ramas vacant dupa numirea lui Gheorghe Stan judecator la Curtea Constitutionala. Magistrata a luat puctajul maxim la examenul pe care l-a sustinut in fata membrilor CSM. Adina Florea a luat 9,85 in urma interviului. Pe locul doi, cu 8,85 de puncte s-a situat Eugen Iasinovschi. Pe de alta parte, contracandidatul Bogdan Parlog, magistrat militar, a obtinut doar 3, 25 de puncte la evaluare.

Florea s-a clasat pe primul loc dupa sustinerea proiectului referitor la exercitarea atributiilor functiei de conducere. Numirea urmeaza sa fie facuta prin decizia plenului CSM, care se pronunta astazi pe aceasta tema. Astfel ca, Adina Florea este aproape sa devina procuror-sef la SIIJ. Sectia are dosare multe si grele de investigat despre procurorii care au savarsit infractiuni. Printre cauzele ”fierbinti” se numara si cele in care este anchetata fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi.

Este vorba despre sectia care o ancheteaza pe fosta sefa a DNA pentru neregularitati comise in mandatul ei.

Presiuni pe magistrati devaloate de SIIJ

Adina Florea doreste sa puna capat unui mod de a se face Justitie in Romania si sustine ca in ultimii ani a constatat o presiune asupra procurorilor si judecatorilor in exercitarea sarcinilor de atributii, spunand in repetate randuri ca s-au facut dosare politice in Romania si ca anchetatorii au incalcat de mute ori Constitutia. Florea a devenit unul dintre personajele cheie in contextul scandalului iscat de dezvaluirile mai multor jurnalisti, oameni de afaceri si politicieni despre Statul Paralel, format din ofiteri de servicii infiltrati in mai toate institutiile statului, cu ajutorul proteocoalelor semnate pe ascuns.

author avatar
Ramona Feraru
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger