AcasăNewsAdina Florea le-a întors spatele

Adina Florea le-a întors spatele

Este cel mai frumos gest pe care procurorul Adina Florea, care a condus Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, l-a putut face. S-a retras din cursa pentru șefia instituției, deși câștigase concursul cu nota zece.

Adina Florea s a retras Rămâne cale liberă pentru abuzurile care nu vor întârzia să apară

Adina Florea a înțeles, și cred că nu de acum, că oricât s-ar zbate pentru pentru conducerea SIIJ are orizonturile închise. De șapte ori s-au întâlnit magistrații din Consiliul Superior al Magistrurii pentru a valida numirea ei pe post, și tot de atâtea ori au amânat luarea unei decizii.

Anunț cu o lună înainte

Ba nu era cvorum, ba lipsea Ana Birchall, ministrul Justiției, ba de vreo două ori s-a ajuns la rezultat egal la vot. La care se adaugă și refuzul unor procurori de a discuta încadrarea ei pe postul cuvenit, plus clasica tragere de timp cu MCV care spune că nu ne trebuie Secția pentru anchetarea magistraților. Când procurorii se închină în fața unui raport european ticluit, nu în fața dreptății, lucrurile devin clare. Ca și în cazul lui Dragnea, când Marele Înțelept a apărut la televizor în lunea condamnării și a spus din senin, fără legătură cu nimic, că infractorii trebuie să stea la pușcărie, dând astfel semnalul pentru o decizie cel puțin bizară, la fel și aici. Încă din campanie a avertizat că va rezolva el și cu Secția specială. Și a rezolvat-o după cum i-or fi șoptit mai mult ca sigur consilierii, punând presiune pe Adina Florea.

O plăcuță sudeză altfel

Nu poate fi decât presiune din moment ce prin manevre de toată jena să căuta un pretext prin care să ajungă la „Justițea lui”. Zic așa pentru că, la fel ca și Ceaușescu, pe seama căruia se făceau bancuri că va  scoate litera „x” din alfabet, pentru că nu „esprimă nimic”, și Iohannis va da cu diftongul „ia” de pământ. În hora asta mârșavă a intrat și Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiței, care ținea morțiș să vadă care este opinia procurorilor și judecătorilor cu privire la SIIJ. Cele mai mari Curți de Apel din țară s-au opus desființării, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție. Chiar și procurori din Parchetele de pe lângă Curțile de Apel au dat votat negativ. În schimb, a intrat în acțiune armata de postaci voluntari sau ai serviciilor, care au umplut internetul cu știri false. A rezultat că 80% dintre magistrații chestionați vor desființarea, deși, în realitate, ei reprezintă doar o treime. Despre cei peste 5.000 de magistrați care au refuzat să intre în jocurile politice Predoiu nu are curaj să deschidă gura, ca să nu încurce socotelile Orbanului și ale Înțeleptului. Gestul Adinei Florea e de apreciat. Dincolo de demnitate și onoare, prin retragerea ei nu face altceva decât să-i lase fără obiectul muncii pe liberali și pe Marele Stăpân al lor. O plăcuță sudeză, dar altfel.

author avatar
Valentin Boeru
6.030 afisari

28 COMENTARII

  1. Placuta suedeza se aplica in exclusivitate PSD-ului , e marca inregistrata , cat ai incerca sa-i faci respiratie gura la gura pentru resuscitare , purceaua e moarta in cotet si cu dosu-n usa ! Hihihihi … strugurii sunt acri , Boerule , nu-i asa ?

    • Adevarul.ro , azi , ora 14:09 : ” CULISE.De ce a renuntat Adina Florea la sefia Sectiei Speciale . LIA SAVONEA SI PSD AU ABANDONAT-O . Ce urmeaza ” 1. Lia Savonea a avut o relatie EXTREM DE APROPIATA CU FLORIN IORDACHE SI VIORICA DANCILA . 2. Noul presedinte interimar PSD , Marcel Ciolacu , I-A TRANSMIS LIEI SAVONEA CA PARTIDUL NU O MAI SUSTINE PE ADINA FLOREA SI ACEASTA A FOST OBLIGATA SA FACA PASUL INAPOI . 3. O parte din membrii CSM intentioneaza SA CEARA REVOCAREA LIEI SAVONEA DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE CSM . Asa ca , Boerule , ADINA FLOREA NU A INTORS NIMANUI SPATELE , nu mai avea „spate „si a iesit sifonata , pe usa din dos . Mare minune sa nu o auzim cum se vaita ce lupte dure a dus ea cu monstruoasa coalitie PSD-ALDE ( dupa modelul si patentul Slugarel Rudotel Toader ). Vorba lui nea Gica Murphy Americanu , orice sut in dos e un veritabil pas spre ” TOT INAINTE !”

      • O persoana care a castigat o functie prin concurs , nu prin numire, cu nota 9.80,si care prin diferite tertipuri insalubre nu este lasata sa ocupe aceasta functie, nu are cum sa iasa sifonata din nimic.Si daca asta voua vi se pare justitie, sunteti jalnici si de toata mila.

        • Adina Florea este beton , merita nota 15,80 pentru solicitarea de la grefiera Ichim Nicoleta si fotocopierea protocolului clasificat publicat de Valcov, ar merita si o statuie . A driblat consecintele , jalnic si de toata mila , tot cu un tertip insalubru de-a lui tatuku Dornov de la CCR .

  2. SE PREGATESTE LOVITURA FATALA PENTRU PSD . IOHANNIS ANUNTA CA ALEGERILE IN DOUA TURURI POT FI ADOPTATE PRIN LEGE , ORDONANTA DE URGENTA SAU ASUMAREA RASPUNDERII . Important este ca alegerile locale vor fi in doua tururi , jale mare la PSD , ALDE si UDMR !

    • Dispare SIIJ…nu aveti voie sa va plangeti de abuzurile justitiei lor .
      La SIIJ sunt dosare penale ale magistratilor corupti sau abuzatori…Vor dispare prin sertare pana se vor prescrie…Nu uitati: nu puteti institui dreptatea intr un stat cu magistrati corupti! Sunt functionari corupti? Vor scapa cu ajutorul lor.Sunt politicieni corupti? Vor scapa cu ajutorul lor.Sunt politisti corupti , prieteni cu mafia ? Vor scapa …

      • Ioana , esti intr-o grava eroare , SIIJ era unealta politicienilor corupti pentru a intimida magistratii sa-si exercite corect atributiunile , la SIIJ s-a cerut si dosarul TelDrum pentru a-l pune la dospit , este cea mai anacronica sectie din Justitia romaneasca din anii 50 incoace , doar naivii nu realizeaza gradul de periculozitate al acestei sectii otravite . CSM se poate pronunta si poate lua masuri impotriva magistratilor , calul troian SIIJ este o anomalie , un mar otravit care nu are ce cauta in democratie si intr-un stat de drept , Romania nu este republica bananiera si nici gubernia cuiva . De ce crezi ca Nicolicea , Iordache , Serban Nicolae , Codrin , Volguta et.com. turbeaza de oftica ? Care ar fi motivul de ii arde la lingurica pe acesti politicieni de joasa speta ? Ha ?

        • Romania a ajuns mai rau ca o republica bananiera si este gubernia neomarxistilor de la Bruxelles datorita celor spalati pe creier ca tine. Fara suparare…
          Ce parere ai de cazul profesorului Astarastoaie? Despre achitarea lui ?

          • Bai anonimule,spre stiinta ta! Toti d-astia ca Astarastoaie au scapat cand din dosare s-au scos ce era mai important in urma deciziilor CCR,pt. ca erau inregistrari facute cu sprijinul SRI.Sau alt exemplu, la Olguta au scos declaratiile a trei martori pt. ca politistii judiciaristi care le-au luat declaratiile nu aveau delegatie. Chichite,capisci? Asa ca nu mai repeta ca papagalul temele Psd. Gandeste ca nu doare.

        • Săraca de tine. Cum dracu au putut sa te nască si sa nu te avorteze mai Lavinia, mai? Cum dracu siij este corupta si Dna, o instituție de procurori ce prezentau instantelor dosare pentru a fi condamnați oameni, au facut si dosare la vreo 3000 de magistrați, mare parte judecători. Ce sa vezi acei judecători ce primeau dosare de la Dna. Nu ti se pare ca suna putin a conflict de interese si mult cum acești procurori șantajau judecătorii cu dosare daca nu le făceau pe plac? Dar eroarea este la cine ti a dat viata si a născut o vaca ce isi vinde părinții si țara pentru nimic.

    • Bun articolul , foarte bun , l-am citit cu nesat cand am servit cescuta cu stevie si piscoturile cu govno . Mmmmm….ce deliciu….mmmmmm…..ce savoare …….

  3. NICOLAE BANICIOIU ESTE AUDIAT LA PARCHETUL GENERAL IN DOSARUL COLECTIV LA PESTE 4 ANI DE LA TRAGEDIE . Raed Arafat , seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta , si Nicolae Banicioiu , fost ministru al Sanatatii , SUNT ACUZATI CA AU INTARZIAT TRANSFERUL RANITILOR DIN COLECTIV IN AFARA TARII SI AU SUSTINUT CA ” AVEM DE TOATE „PENTRU A-I TRATA , CHIAR DACA ROMANIA NU AVEA CONDITII PENTRU A INGRIJI ASTFEL DE PACIENTI . MULTORA DINTRE EI , INTARZIEREA TRANSFERULUI IN AFARA TARII LE-A FOST FATALA . DOSARUL PRIVIND INTERVENTIA MEDICALA DIN CLUBUL COLECTIV ESTE IN LUCRU LA PARCHETUL GENERAL DE PESTE 3 ANI !

  4. O sa le vina randul si lichelelor cara il apara pe sasul ce care a furat 6 case.Inca santem multi si vom lupta pentru dreptate si adevar.Pa lichelelor!!Pazea!!

    • Suntem cateva lichele mancurte care vom lupta cu damigeana de samagon , eu ling prea mult si m-am pomenit cu niste bombeuri si spituri in torpedou , gaspadinii mancurti vor dreptate si adevar . Ne latra cainii , vine meletia , ne-a turnat unu ca niste boschetari nu mai pleaca din sant , asta da drumu la caini …pazea …valeu …..hihihihi….

  5. DESFIINTAREA SECTIEI SPECIALE PRINDE VITEZA . SUBIECTUL SE AFLA PE AGENDA SEDINTEI DE GUVERN DE ASTAZI !

  6. GARDA DE MEDIU O SA LUCREZE ZI SI NOAPTE LA TURATIE MAXIMA . GUVERNUL ORBAN VREA SA INTERZICA EXPORTUL BUSTENILOR IN AFARA SPATIULUI UE ( EXTRACOMUNITAR ) . COMISIA EUROPEANA NU PERMITE INTERZICEREA IN SPATIUL INTRACOMUNITAR INDIFERENT DE TIPUL DE EXPORT . A EXISTAT , DIN PARTEA PSD , O INTREAGA POLITICA DE DENIGRARE SI O NEPASARE CRASA PE ACEST SUBIECT , PRESEDINTELE IOHANNIS A DECLARAT IERI CA ISI DORESTE SA SE IMPLICE FOARTE MULT IN CHESTIUNEA STOPARII TAIERILOR ILEGALE !

    • DIN ACEI BUSTENI CARE NU SE VOR EXPORTA SE VA FACE STATUE LUI ANUS SA AIBA CAINELE VASILE DIN MODROGAN UNDE SA SE PISE.

      • Kostyuska , iar te-ai urcat pe statuia lui Suvorov sa mulgi cu botoxul busteanul zbarlit al armasarului ?

  7. procesul comunismului
    procesul mineriadei comice
    procesul revolutiei furate de comunisti
    procesul calailor din 89inclusiv cei din structurile cu arme
    muzeul comunismului,al victimelor comunismului
    tara aceasta urmeaza sa fie purificata,scrie pe net
    oare cum va fi?
    scapam de clanurile politisto mafioto tiganesti care se sprijina ca sint la fel?
    urmeaza cutremur mare in bucuresti,arsenie ne a pacalit?
    plecati iarna in tari calde,ramineti unde vreti.aici,nu se anunta zile bune.romania isi tine mizeria sub pres,atmosfera romaneasca este grea.

  8. Sectia e buna pentru a evita cazuri Portocala Bucurica Onea sau ce mai stiti voi. Dar cu conditia sa nu o politizezi ca ajungi la acelasi Dna cu aceiasi Luluta. Adica o Marie dar cu aceiasi palarie.

  9. Ori o lasi si pui 3 controale peste ea diferit politic nu stiu Csm Csat si inspectia procurorilor gen sau ministrului cu presedinte.Ori o scoti si faci la fel cu Dna mi totuna. Despre renumele de magisstrat. Pt mine magistrat trebuie sa insemne doar acei judecatori de la curtile superioare si atat. Deci nu procurori sau judecatori de sector…

  10. ADINA S-A NASCUT PREA TARZIU SA INSEMNE CEVA PENTRU CINEVA sa se uite singura in oglinda fara sa se scuipe……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger