AcasăNewsAdevarul despre "Operatiunea Portul Constanta”

Adevarul despre „Operatiunea Portul Constanta”

Tsunami-ul de procurori anticoruptie si mascati” care a lovit Portul Constanta cu putin timp in urma ar fi fost declansat, dupa cum s-a explicat opiniei publice, de o  buclucasa agenda a unui comerciant vietnamez, gasita acum cateva luni la o razie dintr-un „angrou” bucurestean.

Iulian Teseleanu

 

Numai ca reporterii de investigatii ai „National” au reusit sa intre in posesia unor documente senzationale, care demonstreaza fara putinta de tagada ca lucrurile stau cu totul altfel.

Din „pensioara” sa, Dumitru Teseleanu, tatal sefului Vamii Constanta credita cu 500 000 lei societati cu care chipurile nu avea nici o legatura.

Astfel, inca din 2007, ofiteri sub acoperire si cei de informatii apartinand unor structuri pe atunci de elita ale Ministerului de Interne nu numai ca ii filau pas cu pas pe liderii gruparii infractionale de la conducerea Vamii si Portului, dar reusisera chiar sa desconspire complexa increngatura mafiota cu implicatii pana la cel mai inalt nivel al Statului!!!

Pomana” de 500 000 lei, de la „batranul Teseleanu

Eugen Bogatu

 

De exemplu,  Dumitru Teseleanu, tatal celebrului sef al Vamii Constanta, credita societatile comerciale ALMATERM  SRL si ALMAGLASS SRL cu 465.  790 lei, desi ulterior va participa  ca  asociat al SC VENID&CO SRL.

In concordanta cu numele pe care il poarta, Eugen Bogatu, seful Portului Constanta figureaza asociat sau administrator la puzderie de firme profitabile.

Dupa cum subliniaza anchetatorii, „ logic ar fi fost ca sumele de bani de care dispune Teseleanu Dumitru sa fie utilizate in scopul demararii propriei afaceri si nu pentru girarea unor societati cu care nu are nici o legatura”. Dar sa zicem ca e treaba „batranului „ Teseleanu sa-si iroseasca „pensia” risipind-o in conturile firmelor din holdingul ALMA, asa cum au facut alte zeci de persoane implicate in acest caz, in frunte cu fostul vames sef Marius Fainarea. Si probabil ca toti cei din familia Teseleanu isi chivernisesc foarte bine veniturile, din moment ce, pe cand era  seful biroul Vamal Constanta Sud, dintr-un salariu de doar 1 800 lei si cu sotia angajata in invatamant, fiul Iulian  reusise sa stranga o avere colosala, fiind inclusiv actionar, alaturi de „partenerii” sai vamesi, la hotelul Diana din Venus.

Bogatu, tot bogat!

Portul Constanta

 

In aceasi situatie se regaseste in materialele anchetatorilor si Eugen Bogatu, seful Portului Constanta, arestat in prezent, care de la acea data figura ca actionar asociat sau administrator la puzderie de societati extrem de profitabile , printre care TURNURI SRL si firme ale aceluiasi omniprezent grup ALMA.

Conform anchetatorilor, nici un container nu misca in Port sau Vama pana ce nu se platea taxa pentru celebrul triou de la conducere

Astfel ca trio-ul Teseleanu – Pilca – Bogatu, basca „bonus” – ul Marius Fainarea, se afla strict sub geana unei ample anchete sub acoperire. Dar, vom reveni…

Aurelian Pilca
author avatar
Catalin Tache
3.136 afisari

2 COMENTARII

  1. Iulian telesanu este preitenul lui Mircea Basescu, de fapt contrabandistii sefi din portul Constanta sunt fratii Traian si Mircea Basescu.

    Alte amănunte despre contrabanda din Portul Constanţa

    Prietenul lui Mircea Băsescu amestecat în containere cu droguri.Asupra fostului şeful al Biroului Vamal Agigea, Iulian Teşeleanu, planează suspiciuni și mai grave, decât cele pentru care a fost urmărit de DNA, începând cu 2006. În 2009, numele lui Teșeleanu apare și într-un dosar de trafic de cocaină.

    Fostul șef al Biroului Vamal Constanța Sud-Agigea a fost interogat de mai multe ori, în perioada ianuarie 2009- noiembrie 2010, în spectaculosul dosar al capturării a 1, 2 tone de cocaină în Portul Constanța Sud. Iulian Teșeleanu a dat mai multe declarații în fața magistratilor, ultima cerere de revizuire a dosarului bazându-se chiar pe afirmațiile sale, contradictorii și neclare. Implicarea lui Teșeleanu, prietenul lui Mircea Băsescu, în dosarul ” Tona de cocaină”, a dus la mutarea sa temporară, la Vama Galați, până la soluționarea problemelor legate de această cauză penală…

    Acum se dezleaga si un alt mister,de ce contrabandistul Igas Traian distruge politia romana.

  2. din pacate Ovidiu are dreptate, in urma cu aprox 15 ani cand brigada de crima organizata a avut in port una din cele mai mari capturi de droguri a fost desfiintata (era condusa de d-nul Jarnea}ca apoi sa o infiinteze din nou cu comanda de la Bucuresti.Oare de ce ?!Popescu V.stieeeeeeeeeeee!si acum il au sluga pe fratele tenis-ului Pavel.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger