AcasăNewsAdevărul despre „merele românești” din piețe. ANPC a descoperit de unde provin,...

Adevărul despre „merele românești” din piețe. ANPC a descoperit de unde provin, de fapt, fructele – VIDEO

mereAdevărul despre „merele românești” din piețe. ANPC a descoperit de unde provin, de fapt, fructele - VIDEO

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a arătat până unde merge tupeul falșilor producători și de unde provin de fapt „merele românești“ sau „strugurii de primăvară“.

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a postat pe rețelele de socializare un filmuleț din timpul unui control într-o piață din București.

Amenzi usturătoare pentru falșii producători de mere

Pe imagini se aude discuția cu o vânzătoare de mere așa-zise românești. În fapt, fructele erau etichetate a fi din România (n.r. Golden Românesc Extra, Bot de iepure de Voinești), dar vânzătoarea a recunoscut că nu erau din producție proprie, ci marfă adusă din afara României.

„Golden Românesc Extra. Dar tocmai mi-ați spus că nu e românesc“ „Scrie, dar nu e“, răspunde vânzătoarea șefului ANPC.

Pe data de 19.04.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunile (CRPCR) București-Ilfov a anunțat că desfășurat o serie de acțiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale în domeniu la operatorii economici și producătorii care activează în Piața Gorjului si Piața Veteranilor, din sectorul 6 al Capitalei.

În urma neregulilor constatate, comisarii au aplicat, până în acest moment – verificările fiind în curs, la 20 dintre societățile comerciale și producători – următoarele sancțiuni contravenționale:

– amenzi contravenționale în cuantum de 196.000 lei

– 2 avertismente

– oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme,

– oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor pentru 13 operatori economici

– oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor pentru zone din Piața Gorjului, pentru lipsa amenajărilor și a igienei.

 

@horiaconstantinescuanpcFalșii producători distrug ce-a mai rămas din leguma și fructa de curte așa cum le știam în copilărie♬ original sound – Horia Constantinescu

”În unele dintre piețele verificate, cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeții și obstacole, la finalul căreia te poți considera norocos dacă nu ai pățit nimic. Gropile de pe alei, aplecătorile ruginite și pline de crăpături, tarabele dezmembrate și mizeria, toate reprezintă un real pericol pentru cei ce doresc să își facă cumpărăturile cât mai aproape de ceea ce demult erau producătorii români. Înconjurați de bișnițarii anilor 2000, adevărații producători bat în retragere. Aflăm de la escrocul de tarabă că avem struguri de primăvară și mere de iarnă. Certificatele acestora fiind niște falsuri grosolane! Continuăm!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

author avatar
Andreea Vlad
1.475 afisari

3 COMENTARII

  1. Pe lângă toate acestea, mai trebuie avut în vedere și faptul că nimeni dintre acești comercianți nu are la vedere și nu folosește casă de marcat, pentru a emite bonuri fiscale pentru marfa vândută…!!! ANAF, ce face… ???

  2. Pai, nu s-a spus de unde provin, de fapt, merele. Din Polonia, stie toata lumea. De cand Rusia nu a mai luat mere de la polonezi, ne-au pasat noua o parte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger