AcasăNewsAdevarata poveste a „Regelui etnobotanicelor”

Adevarata poveste a „Regelui etnobotanicelor”

Nimeni nu a reusit sa-i vina de hac afacerii tanarului galatean

In vara lui 2008 aducea in tara noastra primele pungi cu etnobotanice. Din China, bineinteles. Era un pusti oarecare din Galati, care avea sa puna pe picioare una din cele mai fabuloase afaceri din Romania ultimilor ani.

Intotdeauna, Alin Rotaru are alaturi pungi cu etnobotanice si pe motanul preferat

De atunci, Alin Rotaru s-a transformat in cel mai mare angrosist de droguri usoare, pe langa propria retea de distributie formata din 148 de „Spice Shop” – uri.  A pus o tara intreaga pe jar, a facut la bani de se  plictisea sa-i numere si, acum cateva zile, misterios, a lichidat intregul lant de „magazine de visuri”.

De neatins

Nimeni nu a reusit sa-i vina de hac afacerii tanarului galatean

Nu a fost practic institutie a statului, de la Ministerul de Interne la serviciile secrete, care sa nu incerce sa-i vina de hac „baronului drogurilor legale”. Puzderie de parlamentari si ministri s-au dat public peste cap, anuntand obsedant „inevitabila” anihilare a diabolicei afaceri lansate de Alin Rotaru. Insa acesta s-a dovedit a fi intangibil, mereu cu un pas inaintea acuzatorilor sai, schimband periodic „retetele” de „ierburi”. Iar numarul victimelor  a crescut odata cu explozia retelei de distributie. Care ajunsese sa-i arunce in ghearele falimentului pana si pe pe temutii traficanti de droguri „pe bune”. Zeci de „magazine de vise” erau deschise lunar, site-ul espice.ro primea comenzi on line de mii de pliculete saptamanal, trimise prin posta, cu profituri fabuloase. Mai ales ca toata afacerea a fost desfasurata  prin trei societati off shore inregistrate in paradisul fiscal american Delaware : Ro Spice Group Ltd., Spice Group Ltd. si Spice Group Holding Ltd.

„Va multumim pentru interes”

Nedespartit de motanul sau „Coita”, doldora de bani, Alin Rotaru isi petrece   vremea mai mult la Londra. S-a casatorit si, recent, a inchis „pravalia”. A radiat de la Registrul Comertului firma mama Spice Group SRL Galati, transmitand colaboratorilor un mesaj de adio : „ Dupa trei ani de activitate pe piata din Romania, brandul Spice Shop isi incheie activitatea. Va multumesc pentru interesul acordat. Cu stima, manager Alin Rotaru”. Apropiatii spun insa ca acesta si-ar deschide o firma de distributie programe TV. Oare ce urmeaza…?

[nggallery id=169]

author avatar
Catalin Tache
4.195 afisari

2 COMENTARII

  1. Foarte tare articolul. Chiar mi-a placut. Iar tipul care a facut asta le-a dat cu super flit la toti. A facut munti de bani, a aruncat piata in aer de droguri si dupa trei ani cand a simtit ca treaba se impute a radiat tot si a plecat la Londra. Il poate acuza cineva de ceva? Nu. Bravo lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger