AcasăNewsAdevarata bomba din Guvernul lui Dragnea

Adevarata bomba din Guvernul lui Dragnea

Scandalul desfiintarii pensiilor private ii afecteaza pe amandoi premierii …

”Prostia” pe care o excludea Liviu Dragnea cu o saptamana in urma – respectiv desfiintarea Pilonului II de pensii, se lafaie scrisa negru pe alb intr-un proiect de lege inclus in programul legislativ al Guvernului pe 2018. Iar asta inseamna ca Dragnea poate fi acuzat de minciuna si Dancila de furt, dar pe bune de aceasta data!

Scandalul desfiintarii pensiilor private ii afecteaza pe amandoi premierii

Sa acuzi premierul Dancila de inalta tradare este in mod evident o prostie. Nu tot asa stau insa lucrurile daca acuzi Guvernul Dancila de hotie, in cazul in care chiar se va desfiinta Pilonul II de pensii – situatie in care Viorica Vasilica Dancila o poate baga serios pe maneca. Si asta desi este evident ca doamna habar nu are ce se intampla in Guvern, in mod cert Liviu Dragnea este adevaratul premier chiar daca legea nu-l va trage in veci la raspundere. Pentru asta exista Dancila dar atentie, regula nu va functiona si in cazul desfiintarii pensiilor private, situatie in care si liderul PSD va deconta la greu, chiar daca doar politic nu si penal.  Cum Dragnea nu poate fi banuit de prostie, cu atat mai ciudata este neasteptata aparitie a proiectului referitor la suspendarea platilor la Pilonul II de pensii, incepind cu 1 iulie a.c. Nu de alta, dar doar cu cateva zile in urma Dragnea catalogase drept ”prostie si minciuna” informatia legata de desfiintarea Pilonului II. Aparitia proiectului face insa un mincinos din liderul PSD. In plus, intentia de renuntare la pensiile private a inflamat pe loc atat mediul de afaceri cat si pe viitorii pensionari – stare de spirit de care Dragnea, aflat in plin razboi cu Klaus Iohannis, s-ar fi lipsit bucuros. Pe deasupra, ALDE a anuntat ferm ca se va opune fara drept de apel desfiintarii Pilonului II, iar asta inseamna ca PSD risca sa-si piarda majoritatea, implicit guvernarea, daca insista sa buzunareasca Pilonul de miliardele din dotare.

Proiect legislativ facut din … eroare

Date fiind atatea neajunsuri aduse lui Dragnea si  PSD-ului, apare si intrebarea: cine a scos la lumina, concomitent cu plangerea depusa de Ludovic Orban, proiectul de desfiintare  Pilonului II? Rapida in reactii, Olguta Vasilescu a aruncat vina pe Comisia de Prognoza: ”Este o propunere a Comisiei de Prognoza, nu s-a transpus intr-o OUG. Nu suntem de acord cu ea”. Scos la inaintare, presedintele CNP a gasit o explicatie naucitoare:  ‘Noi facem tot felul de evaluari, scenarii, analize interne. Cineva, eu fiind plecat in SUA, auzind ca se discuta astfel de scenarii, a trecut acolo. Deci tot randul este o analiza interna, s-a trecut eronat acel rand cu Pilonul II”. Eronat dar oficial, ”randul” a turnat gaz pe foc intr-un moment delicat pentru PSD. O simpla coincidenta, probabil …

Ponta tine si el o plangere penala la sertar

Aflat permanent la panda, Victor Ponta nu a ratat prilejul si a amenintat-o la randul lui pe Viorica Dancila cu o plangere penala. Nu pentru declaratii politice, pentru a nu imiti ”prostia” facuta de Ludovic Orban, ci pentru furtul banilor pe care el i-a platit, lunar, in ultimii doisprezece ani, in contul pensiei private si pe care Guvernul Dancila intentioneaza sa-i ”nationalizeze” acum. ”Acei bani nu sunt ai Statului ci au fost platiti de mine (si de toti cei care aveau in 2006 sub 35 de ani) si imi apartin. Daca Guvernul ii va lua de acolo, acesta nu este o decizie politica si fapta reprezinta infractiunea de furt calificat sanctionata de Codul Penal!”, a avertizat Ponta.

author avatar
Andrei Coman
1.801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger