AcasăNewsAderarea României la Schengen. Vestea momentului de la Comisia Europeană. „Este momentul...

Aderarea României la Schengen. Vestea momentului de la Comisia Europeană. „Este momentul să spunem ‘Bine aţi venit’!”

(sursa foto: stiridecluj.ro)

România e cu un pas mai aproape de aderarea la Schengen. Un anunț important în acest sens a fost făcut miercuri, 16 noiembrie, de la Bruxelles.

Comisia Europeană cere Consiliului să ia deciziile necesare, fără nicio întârziere, pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen, notează Agerpres. Într-o comunicare adoptată miercuri, Comisia salută reuşitele celor țări membre ale Uniunii Europene (UE) în aplicarea regulilor Schengen.

„Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să adere (la spaţiul Schengen – n.r.). Iar UE este pregătită să le primească”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, potrivit sursei citate.

Consiliul UE e așteptat să ia o decizie. „Este momentul să spunem ‘Bine aţi venit’. Cele trei ţări merită să devină pe deplin membre (…) Aşteptarea a fost prea mare”, a mai spus Johansson.

Crețu: Avem șanse reale ca, pana la finalul anului, Consiliul UE să voteze intrarea României în Schengen

Tot în cursul zilei de miercuri, europarlamentarul Corina Crețu – fost comisar european – a transmis un mesaj cu referire la hotărârea adoptată de către Colegiul Comisarilor, în privința aderării țării noastre la Schengen. Menționând, tootdată, că acum sunt șanse reale ca, până la finalul acestui an, Consiliul Uniunii Europene să voteze intrarea României în spațiul Schengen.

„Apreciez decizia adoptată azi de Colegiul Comisarilor privind aderarea României la Schengen.

Este un semnal important din partea Comisiei Europene și o speranta ca aceasta temă va figura pe agenda reuniunii miniștrilor de interne ai Uniunii Europene.

Primirea României în zona de liberă circulație a Europei este o șansă majoră, care trebuie folosită la potențialul său maxim. Țara noastră s-ar alătura, astfel, celorlalte State Membre care permit trecerea granițelor fără prezentare actelor de identitate și fără opriri pentru control. Beneficiile ar fi, așadar, incontestabile – atât pentru turism, cât și pentru comerț, IMM-uri sau transporturi etc.

Avem acum șanse reale ca, pana la finalul anului, Consiliul Uniunii Europene, format din sefii de stat și de guvern ai Statelor Membre, să voteze intrarea României în spațiul Schengen”, a transmis, în 16 noiembrie, Corina Crețu, pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Andrei Coman
528 afisari

8 COMENTARII

  1. Acum cand uniunea e pe duca zic doar ,dar nu i nimic ca ue oricum nu mai exista fiecare e pe cont propriu isi negociaza avantajele e doar cu numele!!!o anexa a americii si chinei.

  2. Mesajul ipocr-itilor de la Bruxx-elistan era mai degraba: Bine a-ti venit, dar acum o sa va cam ia dr-a-ku, bai t-zi-ga-nilor 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger