Cauta

Aderarea Romaniei la Schengen, amanata pe termen nedeterminat

Aderarea Romaniei la Schengen, amanata pe termen nedeterminat. Discutia din Consiliul Justitie si Afaceri Interne al Uniunii Europene privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost intrerupta joi si nu va mai fi reluata.

Cu alte cuvinte, Romania nu va intra in Schengen din luna octombrie, nici macar partial, cu frontiera aeriana, informeaza corespondentul TVR Info la Bruxelles, potrivit ziare.com

Discutiile au fost intrerupte la nivel de ministri, la solicitarea presedintiei poloneze a UE, care incerca sa gaseasca o solutie la faptul ca Olanda si Finlanda au anuntat ca se vor opune prin veto aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Negocierile au continuat intre ambasadorii Romaniei, Bulgariei, Olandei si Finlandei, mediate de cel al Poloniei, dar acestia nu au ajuns la nicio solutie pentru deblocarea situatiei, ceea ce inseamna ca aderarea tarii noastre e blocata pe termen nedeterminat.

„E o incercare de a repara o greseala mai veche-admiterea Romaniei si Bulgariei in UE, in 2007”

Eurodeputata finlandeza Sari Essayah, membra a grupului Partidului Popular European, a explicat in exclusivitate pentru Gandul care crede ca sunt cele doua principale motive pentru care Finlanda se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Este vorba despre problemele create de romi si despre coruptia si lipsa de transparenta din vami. Finlanda nu sustine nici „compromisul” procedural pe care il propun Franta si Germania.

Sari Essayah a recunoscut ca gestul Olandei si al Finlandei de a se opune „este un pic nedrept” si ca ceea ce se intampla acum este de fapt o decizie politica, fara a tine cont de criteriile tehnice de aderare la Schengen. Este vorba de „o incercare de a repara o greseala mai veche”: admiterea Romaniei si Bulgariei in UE, in 2007 – un pas facut prea devreme si pripit.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version