AcasăNewsAderarea Romaniei la Schengen, amanata pe termen nedeterminat

Aderarea Romaniei la Schengen, amanata pe termen nedeterminat

Romania ar putea intra partial in Schengen, pentru ca cetatenii europeni sunt unii mai egali in drepturi decat altii

Aderarea Romaniei la Schengen, amanata pe termen nedeterminat. Discutia din Consiliul Justitie si Afaceri Interne al Uniunii Europene privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost intrerupta joi si nu va mai fi reluata.

Cu alte cuvinte, Romania nu va intra in Schengen din luna octombrie, nici macar partial, cu frontiera aeriana, informeaza corespondentul TVR Info la Bruxelles, potrivit ziare.com

Discutiile au fost intrerupte la nivel de ministri, la solicitarea presedintiei poloneze a UE, care incerca sa gaseasca o solutie la faptul ca Olanda si Finlanda au anuntat ca se vor opune prin veto aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Negocierile au continuat intre ambasadorii Romaniei, Bulgariei, Olandei si Finlandei, mediate de cel al Poloniei, dar acestia nu au ajuns la nicio solutie pentru deblocarea situatiei, ceea ce inseamna ca aderarea tarii noastre e blocata pe termen nedeterminat.

„E o incercare de a repara o greseala mai veche-admiterea Romaniei si Bulgariei in UE, in 2007”

Eurodeputata finlandeza Sari Essayah, membra a grupului Partidului Popular European, a explicat in exclusivitate pentru Gandul care crede ca sunt cele doua principale motive pentru care Finlanda se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Este vorba despre problemele create de romi si despre coruptia si lipsa de transparenta din vami. Finlanda nu sustine nici „compromisul” procedural pe care il propun Franta si Germania.

Sari Essayah a recunoscut ca gestul Olandei si al Finlandei de a se opune „este un pic nedrept” si ca ceea ce se intampla acum este de fapt o decizie politica, fara a tine cont de criteriile tehnice de aderare la Schengen. Este vorba de „o incercare de a repara o greseala mai veche”: admiterea Romaniei si Bulgariei in UE, in 2007 – un pas facut prea devreme si pripit.

442 afisari

3 COMENTARII

  1. FOARTE BINE ! TREZIREA ROMANIA!!! cand o sa intelegem ca in noi sta puterea s afim cineva ? de ce trebuie sa depindem de altii ?
    hai sa ne trezim si sa stam pe propriile picioare cu propriile forte…
    unde sunt plantele noastre, padurile noastre, animalal noastre, bogatiile solului si subsolului ? dece luam de la altii multe chestii modificate genetic aiurea si nu producem noi ce alta data aveam ? acum e momentul sa ne revenim si sa ne vedem de noi ca tara si ce putem noi face ptr. noi…eu ma bucur ca nu se reiau discutiile, m-as bucura sa se termine si cu UE si cu natiunile unite ale Europei si toate bazaconiile astea, unde tarile cu populatie tanara si inteligenta cume ROmania „spala la fund” (ma scuzati) tarile Europei Vestice…nu uitati civilizatia a pornit din Africa a trecut prin ROmania si a ajuns in Vest..copiii cititi istoria si o sa vedeti…hai, Romani ca putem si fara acesti paraziti umani numiti vest -europeni ….unde e mandria noastra ??? chiar asa s-a dus pe apa sambetei/…nu-s rasista, nu-s ultranationalista sunt apolitica, dar imi iubesc foarte tare tara si istoria si serios imi e sila de ce vad si chia rnu pricep de cce romanii se umilesc asa in alte parti.peste tot nu sunt bani. mai bine aici in patratica noastra decat in mizeria altora. TREZIREA !

    • excelent punctat, ai mare dreptate,dar vad ca deja base a luat masuri, a luat la refec gunoaiele pe care le deverseaza i tara la noi asa zisele tari civilizate, avem bogatii naturale, pamant sanatos pe care putem cultiva, olanda nu are nimic, are nisip i care se screm sa cultive cate ceva, „nemaipomenitele” lor produse lactate sunt plastic, carnea la fel, pana si canepa e modificata genetic lol

  2. O altfel de prostitutie, de data asta cu miros occidental. Tarile aste…”subdezvoltate”, sunt o mina de aur pentru o piata de desfacere suprasaturata pentru tarile vestice pline de destepti. Vor granita? S-o aiba! Le-a convenit sa-si vanda produsele fara taxe vamale….acum sa aiba parte de control vamal. Motivatii de a opri importurile…pot fi diverse, de exemplu ca petele de pe petale molipsesc lalelele noastre. Pacat ca nu functioneaza bine justitia, ca i-am putea da in judecata pentru discriminare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger