AcasăNewsAdelin Petrisor provoaca un scandal diplomatic!

Adelin Petrisor provoaca un scandal diplomatic!

Adelin Petrisor a reusit sa starneasca mania Phenianului, deci ii sugeram sa evite zona, ca aia au deja bomba atomica

Adelin Petrisor, ziarist cunoscut mai degraba drept un foarte bun corespondent de razboi, a reusit sa enerveze conducerea “de partid si de stat” din Republica Populara Democrata Coreeana. Ceea ce e de bine, crede jurnalistul.

Adelin Petrisor a reusit sa starneasca mania Phenianului, deci ii sugeram sa evite zona, ca aia au deja bomba atomica

Pe 12 septembrie, TVR a difuzat un interviu-bomba cu Shin Dong-hyuk, care se pare ca este singurul cetatean care a reusit sa evadeze dintr-un lagar nord-coreean. Mai mult, acesta se nascuse in lagar, la 14 ani si-a denuntat mama ca vrea sa evadeze si a si asistat la executia ei. Shin este supranumit Martorul nr 1 si este subiectul cartii “Evadare din lagarul 14”.

Ambasada s-a “urzicat”

Evident, reprezentantii lui Kim Jong-un la Bucuresti s-au sesizat si au trimis catre TVR si catre MAE scrisori de protest. Iata “nelamurirea” oficialilor: „Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Populare Democrate Coreene isi exprima „nemultumirea si surprinderea” in legatura cu difuzarea la TVR 1, in 12 septembrie 2014, a emisiunii in care un fugar nord-coreean aflat in vizita in Romania a formulat o serie de acuzatii si aprecieri denigratoare la adresa regimului nord-coreean, care in opinia autoritatilor de la Pyongyang „nu au nicio legatura cu realitatea din R.P.D. Coreeana”

Adelin e mandru

Normal, si TVR a trimis un raspuns ambasadei RPDC in care „subliniaza ca libertatea de expresie este aparata de Constitutia Romaniei si de Conventia europeana a drepturilor omului”, scrie Adelin Petrisor pe blogul personal. Pentru Adelin, interviul este un succes si se considera „profund magulit de atentia pe care un regim dictatorial (poate cel mai dur) o acorda reportajelor mele. Ar fi fost rusinos sa fi fost laudat de guvernul de la Phenian. Ca jurnalist, nu pot decat sa-mi doresc sa ajung din nou in Coreea de Nord imediat dupa caderea regimului Kim”.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
815 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger