Cauta

Adamescu & Son, acuzati de falimentarea Astra Asigurari

 Primul raport oficial privind cauzele falimentului Astra Asigurari il indica pe Dan Adamescu ca vinovat principal, dar si pe fiul sau, Alexander.   Avocatii lui Adamescu Jr au contestat deja document.

KPMG Restructuring a adaugat dosarului de faliment al Astra un raport preliminar privind cauzele falimentului fostului lider al pietei asigurarilor. Documentul expune, in mare, cauzele  care au condus si la punerea Astra Asigurari sub administrare speciala, in 2014: subevaluarea rezervelor, contracte paguboase de imprumut si contracte de reasigurare cu firme apartinand grupului controlat de familia Adamescu. La capitolul persoane direct responsabile ale caror actiuni au provocat falimentul firmei, alaturi de numele decedatului Dan Adamescu, apare evidentiat, in premiera si cel al fiului sau, Alexander Adamescu. Acesta din urma a contestat deja concluziile raportului, prin avocatii de la Dentons, sustinand ca documentul nu face decat sa preia informatii dintr-un raport mai vechi al KPMG Advisory, fost administrator special al Astra, si sa prezinte date neactualizate sau eronate. In subsidiar sunt amintiti si fostii presedinti ai Astra, Radu Mustatea si Alin Bucsa precum si fosti membrii ai comitetului director al asiguratorului. In mare, lichidatorul indentifica trei cauze pentru care Astra a ajuns in faliment. Prima cauza, sustin cei de la KPMG, a fost managementul defectuos al activitatii companiei. A doua cauza identificata este “deservirea unor interese personale sau ale grupului de firme in care Astra era afiliata prin intermediul utilizarii activelor companiei”, sau mai clar cazuri in care Astra a imprumutat alte firme din imperiul Adamescu  sau in care societatea a vandut asigurari fara sa incaseze prime si a si platit daune in baza acestor polite. Cea de-a treia cauza, mai spune KPMG, este “raportarea distorsionata a pozitiei si performantei  financiare, cat si a indicatorilor de prudentialitate, avand ca efect crearea aparentei de conformitate cu regulile de prudentialitate in vigoare”. La acest capitol este vorba, in principal, despre subevaluarea, prin diverse metode, a rezervelor de dauna, aspect des intalnit in asigurari si care a dus inclusiv la mai multe condamnari in dosarul Carpatica Asig-ASF.

Ultimele stiri

  • VIDEO. Emil Boc a răbufnit! Primarul le-a cerut consilierilor USR să fie responsabili, „nu papagali și populiști”
  • Fost ambasador al SUA, despre numirea Ioanei Dogioiu ca purtător de cuvânt al Executivului: „E o rușine/Acest Guvern face o mare greşeală şi nu poate fi sprijinit de americani”
  • VIDEO. Liderul PSD amenință cu ieșirea de la guvernare. Grindeanu: „Asta nu ne face prizonierii acestei coaliții. Suntem parteneri de bună-credință atâta timp cât…”
  • Angajații de la Casele de Pensii și MIPE protestează marți, nemulțumiți de tăierea veniturilor/„Vrem să tragem un semnal de alarmă”
  • FOTO/Accident grav pe Centura Capitalei. Un șofer a murit
  • Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei – modele perfecte de cum NU se conduce un oraș
  • Comunicat de presă STRUCTURI ACX SRL
  • Comunicat de presă RETRODOR SRL
  • Comunicat de presă GERARD CAMPER SRL
  • Anunț de presă SALROM SA
  • Exit mobile version