AcasăNewsAda Solomon, spre Oscar

Ada Solomon, spre Oscar

Avem încă o şansă să dăm lovitura în America

Filmul-soc al momentului, “Toni Erdmann”, in regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intra in cursa pentru trofeul Oscar la categoria cel mai bun lungmetraj strain, la cea de-a 89-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film.

Avem încă o şansă să dăm lovitura în America

Astfel, Ada Solomon devine primul producator din istoria cinematografiei romanesti care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americana de Film. „Pentru mine este extraordinar ca peste 700.000 de spectatori din Germania, si peste 500.000 de spectatori din Franta au facut cunostinta prin intermediul acestui film cu o seama intreaga de actori romani cat si cu un personaj cheie al acestei povesti: orasul Bucuresti, o prezenta extrem de puternica in film si dintr-o complet alta perspectiva decat cea pe care suntem obisnuiti sa o vedem pe marele ecran.

Toni Erdmann, un film foarte apreciat în Europa

Sunt mandra ca am fost parte a acestei experiente si sper ca voi mai avea parte de proiecte de asemenea forta”, a declarat  Ada Solomon. La categoria ”cel mai bun film strain” au fost nominalizate la premiul Oscar lungmetrajele ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) si ”Toni Erdmann” (Germania). Lungmetrajul, filmat aproape integral in Romania, a fost proiectat in premiera mondiala in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes 2016 si a fost recompensat cu Premiul Fipresci. Gala Oscar, prezentata de Jimmy Kimmel, pot fi vazute in noaptea  de duminica spre luni, 26 spre 27 februarie.

author avatar
Catalin Dumitrescu
548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger