AcasăNewsAcuzatiile grave aduse doctorului Horia Orban trebuie anchetate de Colegiul Medicilor

Acuzatiile grave aduse doctorului Horia Orban trebuie anchetate de Colegiul Medicilor

Colegiul Medicilor din Bucuresti trebuie sa se autosesizeze si sa demareze o ancheta in cazul sefului Clinicii de Ortopedie de la Spitalul Elias, dr.Horia Orban, ne spune conducerea Colegiului Medicilor din Romania. Potrivit unor informatii recente aparute in mass-media, dr. Horia Orban este acuzat ca permite participarea efectiva la interventiile chirurgicale a fiicei sale vitrege, in varsa de 37 de ani, care este studenta la Facultatea de Kineto a Universitatii de Educatie Fizica si Sport.

Cunoscutului chirurg ortoped Horia Orban, seful Clinicii de Ortopedie si Traumatologie de la Spitalul Elias din Capitala, i s-au adus in mass-media acuzatii extrem de grave, care au aparut in urma plangerilor medicilor din acest spital, indignati de faptul ca o tanara studenta la kineto, fara experienta, ar opera alaturi de dr.Orban. Contactata pentru a comenta aceste informatii care afecteaza imaginea unitatii sanitare, conducerea Spitalului Elias nu a putut fi gasita. Pe de alta parte, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, dr.Gheorghe Borcean, ne spune ca in acest caz ar trebui sa se autosesizeze Colegiul Medicilor din Bucuresti. ”Este de competenta Colegiului Medicilor din Bucuresti, pentru ca este impotriva unei fapte pe care ar fi comis-o un membru al acelui colegiu. Asta in prima instanta. Dupa care, daca se da o decizie ce va fi contestata de catre una dintre parti, acea decizie ajunge la Consiliului National”, ne-a declarat dr.Gheorghe Borcean. Acelasi lucru il sustine si fostul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, prof.dr.Vasile Astarastoae. ”Ori se autosesizeaza Colegiul Medicilor din Bucuresti, ori primeste o sesizare, dupa care trebuie sa faca o ancheta. Trebuie verificat in ce postura a participat respectiva studenta la operatii, iar daca isi depasea competentele atunci este abatere”, ne-a declarat prof.dr.Vasile Astarastoae.

Dat disparut

In anul 2015, familia de atunci a doctorului Horia Orban a anuntat Politia dupa ce acesta disparuse de o saptamana de la domiciliul sau din Mogosoaia. Politia l-a dat in urmarire, mai ales ca suspiciunile familiei erau ca acesta ar putea incerca sa se sinucida, avand in vedere ca lasase bilete de adio.

author avatar
Andrei Coman
3.815 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger