AcasăNewsAcuzație BOMBĂ la adresa chestorului Mihăilă, șeful de la Imigrări! „Stresul”, combătut...

Acuzație BOMBĂ la adresa chestorului Mihăilă, șeful de la Imigrări! „Stresul”, combătut cu niște Solitaire! 

(sursa foto: Facebook/Sindicatul Europol)

De ceva vreme se tot discută, în România, despre Schengen. Mai ales după ce s-a aflat că țării noastre i-a fost spulberat din nou visul de a adera la zona de liberă circulație, urmare a votului din Consiliul Justiție Afaceri Interne (JAI), reacțiile au curs zile la rând. Ei bine, în tot acest context, sindicaliștii de la Europol vin cu o dezvăluire bombă! De fapt, cu o acuzație care nu are cum să fie trecută cu vederea, mai ales că-l vizează pe șeful Inspectoratului General pentru Imigrări.

E vorba de chestorul Florin Mihăilă, despre care cei de la Sindicatul Europol susțin că s-ar fi jucat Solitaire (un joc de cărți simplu și destul de popular în rândul celor care știu să mânuiască, macar cât de cât, un calculator-n.red.). Nu oricând, ci chiar cu o săptămână înainte de Consiliul JAI. Și nu oriunde, ci în timp ce se afla la un eveniment în Malta, mai precis la Conferința Agenției Uniunii Europene pentru Azil.

Europol: Chestorul Florin Mihăilă, în finala Campionatului Internațional de Solitaire

Chestorul Florin Mihăilă, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări s-a calificat în finala Campionatului Internațional de Solitaire

Deși vrem să pară o glumă, unii reprezentanți ai României au alte preocupări atunci când sunt trimiși să reprezinte statul român. Cu o săptămână înainte de Consiliul JAI, unde României i-a fost respinsă aderarea la Spațiul Schengen pe considerente ce țin de migrație, chestorul Florin Mihăilă, inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări a reprezentat România la Conferința Agenției Uniunii Europene pentru Azil care a avut loc în Malta și a reunit manageri ai instituțiilor din Europa, printre care și ai Austriei, țara ca a fost împotriva aderării.

Reprezentantul României a fost surprins jucând Solitaire în cadrul conferinței chiar de unul dintre participanți care s-a exprimat destul de ironic la adresa atitudinii trimisului țării noastre la conferință: „is playing cards for almost half of the meeting” (joacă cărți de aproape jumătate de timp din cadrul întâlnirii)”, susțin reprezentanții Europol, într-o postare făcută publică, pe Facebook, în prima zi a acestei săptămâni.

Citiți și:

Vestul sălbatic pe moșia lui Mihăilă de la Inspectoratul General pentru Imigrări

Mihăilă, preluare ostilă a MAI!

ALERTĂ! Mihăilă și-a tras ”fabrică de chestori” la MAI!

BAD Boy: Șeful Jandarmeriei SE LEAPĂDĂ de Bode!

Tocmai tema migrației a dus la amânarea aderării României la Schengen

În tot acest context, sindicaliștii de la Europol nu ratează ocazia să-l săgeteze și pe ministrul de Interne, liberalul Lucian Bode, amintind că Mihăilă și actualul șef al MAI-ului au fost colegi de liceu.

„Nu ne e de mirare că acesta juca Solitaire, deși tocmai tema migrației a condus la amânarea aderării țării noastre la Spațiul Schengen, pentru că acesta nu a putut demonstra niciodată că poate ocupa o funcție de conducere, fiind doar împuternicit de mai multe ori în funcție pentru simplu fapt că a fost coleg de liceu cu ministrul MAI, Lucian Bode. Și aici amintim de: împuternicit inspector șef IPJ Sălaj, împuternicit rector pentru o zi la Academia de Poliție, fiind împuternicit ilegal, consilier al ministrului Bode, șef de cabinet al ministrului Bode și nu în ultimul rând împuternicit inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări”, notează sindicaliștii.

Ironia supremă: Așteptăm promovarea acestuia „pentru merite excepționale”

Început într-o notă ironică, mesajul celor de la Sindicatul Europol se încheie în același ton amar. „Cu asemenea persoane trimise să reprezinte interesele României, nu ne rămâne decât să jucăm în continuare Solitaire, că asta știm cel mai bine.

Așteptăm de asemenea promovarea acestuia printr-o altă împuternicire de către ministrul Bode, pentru merite excepționale”, conchid sindicaliștii conduși de către Cosmin Andreica.

 

author avatar
Andrei Coman