AcasăNewsAcum afli de pe net ce datorii ai la Fisc

Acum afli de pe net ce datorii ai la Fisc

Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala a lansat, luni, aplicatia „Spatiul Privat Virtual”.

Misiunea acestei aplicatii este ca fiecare contribuabil sa poata afla, cat mai rapid, ce datorii are catre stat. Deocamdata, insa, aplicatia se adreseaza doar persoanelor fizice din Bucuresti si Ilfov.

Locuitorii din celelalte zone ale tarii vor putea folosi aplicatia abia incepand de anul viitor, iar reprezentantii ANAF sustin ca aceasta inca nu poate fi folosita pentru a depune declaratii de venit online.

„Contribuabilul persoana fizica va putea consulta online situatia lui fiscala. Despre ce informatii vorbim: de soldul obligatiilor neachitate, de decizia de impunere, nota privind obligatiile de plata si multe informatii despre cum se poate face aceasta plata online si informatii despre CAS-ul declarat de angajatori. Avem in vedere ca din 2015 sa extindem acest program in toata tara”, a spus Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, conform digi24.ro.

De anul viitor, aplicatia va putea fi accesata gratuit atat de persoanele fizice, cat si de cele juridice. Deocamdata, persoanele juridice pot accesa aplicatia doar in baza unei semnaturi electronice ce are un cost de 50 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
894 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger