AcasăNewsActrita Luminita Gheorghiu, favorita la trofeul "URSUL DE AUR" de la Berlin

Actrita Luminita Gheorghiu, favorita la trofeul „URSUL DE AUR” de la Berlin

Actrita din filmul „Pozitia copilului”, Luminita Gheorghiu a fost elogiata nu doar de publicul care a aplaudat-o frenetic la premiera pelicului ci si de multe publicatii prestigioase care i-au laudat evolutia.

Luminita Gheorghiu, din „Pozitia copilului”, este una dintre favoritele la trofeul pentru intepretare feminina acordat la Festivalul de Film de la Berlin, desfasurat in perioada 7 – 17 februarie. Alaturi de romanca, printre favorite se numara si Paulina Garcia („Gloria”) si Juliette Binoche („Camille Claudel 1915”), potrivit Hollywood Reporter.

Filmul lui Calin Netzer, care a avut premiera mondiala luni seara, la Festivalul International de la Berlin, a fost laudat in presa international. In timp ce Die Welt scria „In sfarsit, un favorit la Ursul de Aur!”, Variety a notat despre prestatia Luminitei Gheorghiu, folosind numai cuvinte de lauda.

Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu joaca rolul principal, acela al mamei, in pelicula, in vreme ce Bogdan Dumitrache a interpretat rolul fiului. Din distributie mai fac parte si nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

author avatar
Alina Costache
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger