Cauta

Actrita Carmen Stanescu va fi inmormantata la cimitirul Reinvierea

Colegii actori, dar si romanii care au vazut-o jucand in filme, in cuplete de televiziune, ori s-au aflat printre spectatorii pieselor in care a jucat regretata Carmen Stanescu, pe scena Teatrului National din Capitala, au primit cu mare tristete vestea plecarii din aceasta lume a actritei.

Artista a murit in noaptea de miercuri spre joi, la venerabila varsta de 92 de ani, dupa ce si-a dedicat o foarte mare parte din viata scenei, dar si filmului.

Echipa Teatrului „I.L. Caragiale” din Bucuresti i-a adus un omagiu aparte celei care a fost Carmen Stanescu, „una dintre cele mai mari actrite ale Teatrului Romanesc”, si sotia unui alt nume foarte cunoscut in lumea artistica autohtona: actorul Damian Crasmaru. „A jucat comedie, drama si tragedie cu aceeasi forta artistica. A innobilat cu talentul ei creatiile marilor scriitori romani: B.S. Delavrancea, Victor Eftimiu, Camil Petrescu, Horia Lovinescu si altii.  A fost o interpreta desavarsita al lui I.L.Caragiale. A jucat roluri importante in piese de Shakespeare, Moliere, Goldoni, Corneille, Bernard Shaw, Gogol, Cocteau, Jean Anouilh, Arbuzov. A facut filme, Televiziune, Radio. A fost o femeie foarte frumoasa. O profesionista desavarsita. O minunata colega”, transmit colegii de la TNB, pe site-ul institutiei.

Totodata, se anunta faptul ca regretata actrita va fi adusa pentru ultima oara la teatrul din inima Bucurestilor in cursul zilei de sambata, astfel incat publicul sa ii poata lasa o floare la capatai: „cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu o pot face Sambata 14 aprilie a.c., intre orele 10:00 – 13:00 in foayerul Salii Mari a TNB”.

Carmen Stanescu isi va dormi somnul de veci la cimitirul Reinvierea.

sursa foto: facebook.com/dnacarmenstanescu

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version