AcasăNewsActorul Stefan Radof a murit la varsta de 78 de ani!

Actorul Stefan Radof a murit la varsta de 78 de ani!

Actorul Stefan Radof a murit, miercuri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde era internat de marti seara, la sectia de Terapie Intensiva, din cauza mai multor suferinte cronice, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, medicul Bogdan Oprita.

Stefan Radof a fost internat marti seara la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Sectia de Terapie Intensiva, iar cateva ore mai tarziu a decedat, a precizat Bogdan Oprita. Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca a mai spus ca Stefan Radof avea mai multe suferinte cronice.

Actorul Stefan Radof implinise 77 de ani in 1 decembrie 2011.

Stefan Radof a urmat cursurile Colegiului National Sfantul Sava, pina la reforma din 1947, cind din motive politice a fost exmatriculat si s-a transferat la Scoala Profesionala Comerciala. Dupa un examen de diferenta, a urmat si a absolvit Scoala Medie de Comert Exterior.

In martie 1953, a fost arestat si judecat de Tribunalul Militar Teritorial 2 si condamnat la cinci ani de munca silnica, sub acuzatia de complot impotriva oranduirii de stat. Cu toate ca a fost amnistiat, a avut domiciliu obligatoriu, precum si interdictii civile.

In 1958, a fost admis la Institutul de Teatru, dar dupa trei saptamani a fost exmatriculat, pentru ca, in 1960, sa fie reprimit, gratie profesorilor Radu Beligan, Ion Cojar si Costache Antoniu. Radof a fost actor al Teatrului Nottara din anul 1965, iar printre spectacolele pe care le-a jucat aici se numara „Antigona” de Jean Anouilh, „Petru Rares” de Horia Lovinescu, „Viziuni flamande” de Michel de Ghelderode, „Hamlet” si „Timon din Atena” de W. Shakespeare, „Livada de visini” de A.P. Cehov si „Nora” de Ibsen.

Actorul s-a ocupat si cu poezia, profesoratul si politica. In legislatura 1992-1996, Stefan Radof a fost senator de Ilfov, din partea Conventiei Democrate.

In 2004, Stefan Radof a fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei”, in grad de Cavaler, de presedintele Ion Iliescu, „in semn de apreciere pentru indelungata si fructuoasa activitate artistica, pentru daruirea si talentul puse in slujba artei spectacolului si a teatrului romanesc”.

author avatar
Ciprian Purice
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger