AcasăNewsActorii TNB se încaieră din cauza războiului din Ucraina. Directorul „Naționalului”, atacat...

Actorii TNB se încaieră din cauza războiului din Ucraina. Directorul „Naționalului”, atacat de Mihai Călin

(sursa foto: Facebook/Mihai Calin)

Tensiuni la nivelul celui mai mare teatru din București, Teatrul Național, chiar pe fondul războiului din Ucraina, situație de criză privită cu mare îngrijorare, de peste două săptămâni, de Europa și lumea întreagă.

Actorul Mihai Călin, unul dintre liderii Sindicatului Actorilor din Teatrul Național București (TNB), susține că forul a propus inițierea unei campanii, „TNB pentru Ucraina”, dar că s-ar fi lovit de refuzul actualului director interimar.

Deși Călin nu îi menționează negru pe alb numele actualului număr 1 în cadrul TNB-ului, se știe că e vorba despre Mircea Rusu, actor la rândul său.

„Sindicatul Actorilor din TNB a propus campania “ TNB pentru Ucraina”. Directorul general interimar a refuzat, argumentând că teatrul are alt rol, că noi nu facem politică și m-a invitat să mă duc la Cernăuți și Cahul ca să văd ce pățesc românii din cauza ucrainenilor.

Iar pe TNB nu avem voie să proiectam steagul ucrainean ci doar tricolorul românesc pentru că suntem patrioți români iar ucrainenii ne-au făcut destule rele! Noapte bună!”, a scris, recent, Mihai Călin, într-o postare pe Facebook.

(foto: captură Facebook/Mihai Călin)

Mesaj audio: Rugă pentru Pace

Pe de altă parte, pe site-ul TNB a fost postat, pe 28 februarie, un mesaj din care reiese că „la inițiativa Sindicatului Actorilor din TNB, inițiativă susținută de conducerea teatrului, autocarul de turnee al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” a plecat luni dimineața (28 februarie 2022) spre Suceava, pentru susținerea acțiunilor de ajutorare a refugiaților din Ucraina. Sindicatul Actorilor din TNB suportă cheltuielile necesare acestei acțiuni, prima dintre cele pe care colectivul TNB le pregătește”.

La acel moment s-a mai comunicat public faptul că „începând de marți, 1 martie 2022, înaintea fiecărui spectacol susținut la TNB, se va difuza un mesaj audio de 1 minut Rugă pentru Pace, citit de poeta Ana Blandiana și realizat de Radio România Cultural”. Citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
3.488 afisari

20 COMENTARII

  1. Mi se pare corectă atitudinea lui Rusu. E ridicol să începi să trăiești și să respiri doar pentru eroicul popor ucrainean, care o șterge ca șobolanii din propria țară.
    Dacă ești atât de pătruns de cauza ucrainenilor care se pișe pe români de o grămadă de ani, du-te, nene, voluntar pe front, și sperie-i pe rusnaci.

    • Foarte bine Domnul Rusu. Calin salvatorul sa mearga acolo. Caline unde-i jumatate de Bucovina, insula Serpilor, sudul Basarabiei, Chilia ? Unde-s tantalaule?

    • Asa este. Steagul Ucrainei sau sloganul respectiv sunt actiuni politice. TNB ul trebuie sa fie un locas de cultura, nu de facut politica. Calin e un Gica-Contra, urmat doar de vreo 3-4 actori , care l a tarat si pe Caramitru prin tribunal, dar a pierdut. Trist!

    • Ati epuizat toate argumentele lingvistice decente?
      Cititi, educati-va apoi exprimati-va…decent.

  2. Mihai Călin, evreu, ține cu Zelensky. Oare să nu știe că și Putin îi este coreligionar?
    Putin a spus că un bunic a fost apropiat colaborator și lui Lenin și lui Stalin.

  3. Nu știu…. dar nu-i a bună. Trotinetiștii ăștia, pe lângă că sunt de-o prostie cruntă, arată că sunt și extrem de ticăloși.
    Ce are a face literatura, știința, cultura cu faptul că se bat acum unii? Se bat ciolovecii cu mujicii și noi trebuie să nu mai citim, să nu auzimm, să nu ne mai uităm la nimic rusesc pentru că zice așa mai știm noi ce jivine batjocorite de soartă?
    Că așa vor belemiștii și leghebetiștii noștri?
    Cum vine aia?

    • Toti trotinetistii, lgbt-istii, progresistii sa mearga in Ucraina daca doresc. Pe noi nu ne intereseaza ce ordine primesc ei.

  4. Un mare dobitoc esti mihai calin. Nu ai demonstrat nimic din punct de vedere artistic. Esti un sobolan jegos care a gasit o crapelnita in sindicat. Radu Beligan nici macar un pisat nu ar fi irosit
    pe tine fanfaronule.

      • Calinus probabil vrei sa te muti in ucraina baietas… esti liver sa o faci abia asteptam sa pleci sa scapam de tine . Esti un zero la patrat adica o nulitate auzi la el lider de sindicat…de toata cacaoa…..toti puturosii romaniei au ajuns lideri de sindicat….

  5. Mai Calin Cel Fără Minte, ai uitat că din peste 100 de școli în limba romana au rămas doar 9?
    Sau acest lucru este un exercițiu de bani prea greu pentru tine și cultura ta firava pe care o deții…
    Ce sa spun! Actor la TNB! Ești o rușine pentru aceasta instituție.

  6. Mircea Rusu, un actor submediocru. Soțul soției sala. Dama voalata Marina. Mihai Călin e un ahtiat după funcții. Meci nul. Tnb făcut de ras.

  7. Silviuca functia de director nu are nimic de a face cu valoarea artistului bre duduita ! Ca doar nu s a propus pe el in rolul principal. Capisci duduita ???

  8. Ce fata are calin asta parca e nicusor dan beat…vai mama lui de lider de sindicat. O fi verisor cu miron mitrea alt lider de sindicat. Toti puturosii devin lideri de sindicat….

  9. Oribile foarte multe comentarii. Prostii… cit cuprinde o minte încinsă! Nici Mihai Calin, nici Mircea Rusu nu au rupt sala cu prestațiile lor artistice, totuși aici e vorba despre atâția copii uciși. Sa trimiți pe cineva în Ucraina, doar pentru ca se gândește la ororile de acolo și sa plătești pentru ce au făcut alte generatii, arata ca nu prea ne găsim locul în Europa… decit la margine. Și nu i vorba de marginea geografica. După război asa s a acceptat…. ca acestea sunt granițele și nu se mai pun în discuție. Oamenii vor sa trăiască, nu sa plătească pentru greselile generațiilor trecute!

  10. Ați uitat cât l-a șicanat pe regretatul Ion Caramitru acest Mihai Călin? A se vedea presa din 2020-2021. Acum, la fel de nejustificat, total aiurea, l-a luat în cătare pe noul director (interimar) al TNB. Am impresia că umblă după șefia instituției. Ca actor (teatru & film), îmi pare a fi de duzină. Dle MC – „much ado about nothing”…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger