AcasăNewsActivitate seismică intensă. Trei cutremure, luni dimineață, în România

Activitate seismică intensă. Trei cutremure, luni dimineață, în România

sursa foto: romaniatv.net

S-a cutremurat din nou pământul în România, de această dată luni dimineață, 5 februarie. Nu mai puțin de trei seisme, slabe ca magnitudine, au fost înregistrate în țară, la distanță de doar câteva ore.

Cel mai recent cutremur s-a produs în România în dimineața zilei de 5 februarie, la ora 09:59, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. A avut 2,7 grade pe Richter, fiind așadar un cutremur slab. S-a produs la adâncimea de 21.8 kilometri, conform informațiilor făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Conform infp.ro, acest cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17km E de Focșani, 57km NV de Galați, 64km S de Bârlad, 65km NV de Brăila, 74km NE de Buzău.

Anterior, în cursul dimineții de luni, 5 februarie, avuseseră loc alte două cutremure în România. Unul dintre ele ora 06:14, în Muntenia – Dâmbovița, la adâncimea de 7.9 kilometri, seism ce a avut 2,3 grade, iar celălalt la ora 06:11, în Muntenia – județul Argeș.

Acest cutremur a avut 2,2 grade pe Richter, și s-a produs la 10.2 kilometri adâncime.

Cutremur de 3,6 grade, duminică, în zona seismică Vrancea

Cu doar o zi în urmă, mai exact duminică, 4 februarie, la ora 11:53, în zona seismică Vrancea – județul Buzău avusese loc un cutremur slab, de 3,6 grade pe Richter, ce s-a produs la circa 122 de kilometri adâncime.

De asemenea, în ziua 2 februarie, la ora 00:06, s-a produs în Banat, Timiș un cutremur slab cu magnitudinea 3, la adâncimea de 9.8 kilometri.

Anterior, în după-amiaza zilei de 29 ianuarie, la ora 15:59, avusese loc, de această dată în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur de 3,4 grade.

Cel mai semnificativ cutremur ce s-a produs în țară de la începutul acestui an a fost înregistrat în 15 ianuarie, la ora 11:01. Cutremurul – unul mediu – s-a produs în zona seismică Vrancea – județul Vrancea și a avut 4,3 grade pe Richter.

422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger