AcasăNewsAcțiunile TAROM, scoase la licitație! Urmează falimentul?!

Acțiunile TAROM, scoase la licitație! Urmează falimentul?!

TAROM

TAROM nu a mai este o companie profitabilă din 2007, când pe piață au intrat rivalii de la Wizz Air, iar Blue Air și-a crescut flota tocmai pentru a concura cu compania de stat.

Compania aeriană de stat a adunat datorii de 220 de milioane de euro, trebuie să plătească avioane de 580 de milioane de euro, iar în conturile societății au intrat ajutoare de stat de 210 de milioane de euro.

TAROM, la un pas de faliment

Compania e ținuă pe linia de plutire cu bani publici, iar perspectiva falimentului apare în zare.Nu-i de mirare că TAROM își vinde acțiunile pentru a face rost de bani. Acționarii companiei aeriene de stat au votat pozitiv propunerea de vânzare a participației pe care TAROM o deține în două societăți comerciale, Romanian Fuelling Services SRL și Globe Ground România SRL, potrivit BoardingPass.ro.

Romanian Fuelling Services SRL este entitatea juridică sub care operează în țara noastră compania Air bp, parte a multinaționalei British Petroleum (bp), în cadrul căreia TAROM are o participație de 50%. Compania a avut în ultimii 17 ani o cifră de afaceri medie de 6 milioane de lei pe an și un profit anual mediu de 245 de mii de lei.

TAROM își vinde acțiunile deținute în două societăți comerciale

Cât despre cealaltă companie, Globe Ground România SRL, TAROM deține pachetul majoritar și 37% din capitalul său social. Ceilalți asociați ai Globe Ground România sunt Balaclava BV (25%), Swissport International Ltd. (25%) și Compania Națională Aeroporturi București (13%), potrivit sursei citate mai sus.

Globe Ground are ca obiect de activitate principal deservirea la sol a avioanelor și operează doar pe aeroportul Henri Coandă din București. Se pare că TAROM vinde prin licitație, în perioada următoare, acțiunile deținute în cele două companii, conform unei decizii a Consiliului de Administrație și a conducerii TAROM.

author avatar
Andreea Vlad
547 afisari

19 COMENTARII

  1. Vreau p ula ta in c urul meu! Vreau sa s ug p ula la piloti si lindic ul stewardesei sefe. Ahhhhhhh.

  2. De un an de zile tot spun : ATENTIE LA PSD si acum in special la grindeanu al carui scop este vinzarea Tarom . de ani de zile politrucii din toate partidele se screm sa distruga Tarom , prin capusare , aducerea unor oameni straini sub pretextul expertizei , pe scurt SABOTAJ pe fata ! PSD A AJUNS MAI PERICULOS DECAT PNL !!!

  3. Sa vedeti ce circ vor face curvele din AUR dupa vanzarea Tarom , dar DUPA , cand nu se mai poate face nimic , exact ca si cu Mintia .

  4. Tarom nu trebuie vanduta = distrusa! Cum oare alte companii NU CUMPARA avioane ci le iau un LEASING si pot sa supravietuiasca ba sa mai faca si profit vanzand bilete mult mai ieftine decat companiile de linie? Tarom trebuie eficientizata! Iar BlueAir daca a fost preluata de stat (un lucru bun) in contil datoriilor, trebuie repusa pe picioare, iar ministrul care a pus la pamant BlueAir pentru a favoriza compania ungureasca WizzAir trebuie anchetat pentru tradare.

  5. O scot la licitație s- o dea la bozgori. Mai e ceva românesc in aceasta țara după ce l-au împușcat pe ceașca?

  6. Bai ametontilor de ce credeti voi ca l-au bagat mafiotii Icsarescu Stolojinski Petrov pe generalul Stanculescu la puscarie???????????ca sa jefuiasca TOT

    • Pe RaduVasile l-au paralizat cu puls EMP la inima si pe Vadim cu cafea otravita cu mercur…….sa traiti bine stupid people

  7. Inca a rezistat prea mult. Sclavilor li s-a dat ordin- nimic romanesc sa nu mai existe, doar sclavii lingatori de talpi. Tradatorilor astora le-o fi convenind acest statut de sclavi, de taratoare? Se simt bine cand se uita in oglinda? Ei cred ca ii stimeaza stapanii pentru tradare? Doar se folosesc de ei ca de hartia igienica. Or fi inteles acest lucru? Cel mai elocvent exemplu este faptul ca klaun este nasul de cununie al nu stiu carui austriac si a mai decorat pe nu stiu cine ( ca nici nu are importanta) si nu a fost tratat decat asa cum merita- ca o carpa cu care iti stergi ghetele.

    • Uite un exemplu-LudovicOrban…….daca furi suficient de mult cu Petrov cumperi 1-Curtea de Apel 2-Parchetul 3-Notariatele 4- 0215 si SIPA……si dupaia pui ” judecatoarele ” sa suga maciuca la Corduneni pana raman gravide cu ei……se cheama ca esti mare scula de mason………..de la malmezon….ai banci,case de amanet,RomaniaExchange,Securent,BRD,LipscaSA….esti un mic baron de la NationalTV care a luat tot Bucurestiul pe persoana fizica

      • Ia faceti o mica intrebare-cum de dispar din Tzaptzarapistan tocmai notarii cu procuri false de la Mariott?ziua de 11sept2001 era programata de ei……..tot laMariott cu un an inainte

        • Cam cat la suta din asazisa „justitie” face ce spuneaPetrov in2004 adica „suge licuriciul”??????????…… Prin intermediul UM0215…….bineinteles

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger