AcasăNewsActiunile SIF-urilor au explodat. Vezi aici de ce!

Actiunile SIF-urilor au explodat. Vezi aici de ce!

Valoarea actiunilor SIF a urcat vertiginos ieri cu aproape 20%. Cresterea a survenit dupa ce deputatii au aprobat legea pentru majorarea pragului maxim de detinere a actiunilor la aceste societati, de la 1% la 5%.

Presedintele BVB, Stere Farmache, sustine ca valoarea SIF-urilor depinde de performantele acestora

Ridicarea pragului de detinere la SIF-uri are o miza de cateva sute de milioane de euro pentru investitorii de pe bursa, iar analistii apreciaza ca va avea loc o crestere notabila a pretului actiunilor SIF, deoarece investitorii mari vor putea cumpara mai multe titluri ale acestor societati de investitii financiare. Potentialul de este dat de diferenta dintre capitalizarea actuala si valoarea activelor nete. Conform statisticilor, capitalizarea cumulata a celor cinci SIF-uri este de 580 milioane de euro, in timp ce valoarea activelor nete se ridica la 30 noiembrie la peste 1,4 miliarde de euro.

Majorari de peste 50%

Faptul ca actiunile SIF-urilor se tranzactioneaza la 40% din valoarea activelor raportate se datora tocmai limitelor de detinere existente. Urcarea la 5% a pragului va putea duce, practic, la majorarea cu peste 50% a valorii actiunilor SIF si, poate, chiar la dublarea pretului, ca urmare a cresterii atractivitatii. De altfel, ieri, dupa ce deputatii au adoptat majorarea pragului de detinere, valoarea actiunilor SIF a crescut in doar 20 de minute cu aproape 20%. Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, s-a aratat oarecum rezervat fata de aceste cresteri. ”In esenta, apetitul investitorilor pentru aceste actiuni va depinde de performantele celor cinci societati si de contextul intern si international”, a spus Farmache.

 

author avatar
Arpad Dobre
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger