AcasăNewsActiunile Apple, Google si Microsoft, de vanzare pe Bursa de la Bucuresti...

Actiunile Apple, Google si Microsoft, de vanzare pe Bursa de la Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti va permite transzactii cu actiuni din SUA

Actiunile marilor companii americane se vor tranzactiona in curand la Bursa de Valori Bucuresti. Institutia si-a modificat regulamentul pentru a permite accesul la titluri ale firmelor din state ne-membre UE.

Bursa de Valori Bucuresti va permite transzactii cu actiuni din SUA

Conform Depozitarului Central, care asigura serviciile de decontare si compensare pentru tranzactiile derulate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au fost inregistrate pentru tranzactionare la Bucuresti actiunile emise de urmatoarele firme: JPMorgan Chase & Co, Visa Inc., Apple Inc., Microsoft Corporation, Google Inc., The Coca-Cola Company, Intel Corporation, McDonald’s Corporation si Merck & Company Inc.  Tranzactiile efective la BVB cu actiunile acestor companii vor avea loc dupa ce societatile de brokeraj din Romania vor achizitiona aceste tilturi de pe bursa americana si le vor aduce in ringul de la Bucuresti. Iata cateva cotatii de ieri ale actiunilor companiilor mentionate: Apple – 453 $, Google –  577,69 $, Microsoft – 29,61 $, Coca Cola – 67,47 $, McDonald’s – 98,69 $, JPMorgan Chase & Co – 36,63 $ etc.

Cum fenteaza marile firme Fiscul

Apple, Google si Microsoft au actiuni bine cotate, platesc impozit de 35% pe profitul realizat in SUA, dar achita taxe de cinci ori mai mici, prin vanzarea licentelor de fabricatie in Irlanda, Singapore sau Insulele Cayman. Concret, Google a achitat in 2010 un impozit de peste 2,3miliarde $ in SUA la un profit brut de 4,6 miliarde $, iar in strainatate a platit taxe 248 milioane $, la un profit de peste 7,6 miliarde $.

Titlurile Fondului Proprietatea, in crestere

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au crescut pentru a 13-a sedinta consecutiv si au atins cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni, depasind pragul ”psihologic” de 50 de bani/titlu. La mijlocul sedintei BVB, titlurile Fondului erau cotate la 0,501 lei, pret in crestere cu 1,83%. O cotatie mai ridicata s-a inregistrat in august 2011, cand actiunile au fost tranzactionate la 0,5055 lei.

author avatar
Arpad Dobre
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger