AcasăNewsAcțiunea polițiștilor în civil este „puțin ilegală”? Renate Weber cere explicații ministrului...

Acțiunea polițiștilor în civil este „puțin ilegală”? Renate Weber cere explicații ministrului de Interne Marcel Vela

Cei de la imobiliare, invidioși pe chiria plătită de Avocatul Poporului

Faptul că mulți cetățeni respectă regulile doar în prezența poliției, iar la plecarea forțelor de ordine își dau jos măștile sau se înghesuie în mijloace de transport ori în restaurant au determinat autoritățile să ia noi măsuri pentru ca românii să înțeleagă că restricțiile trebuiesc respectate.

Una din măsurile luate în calcul de autorități este folosirea de polițiști sub acoperire, care să-i amendeze pe cei care nu respectă regulile de protecție sanitară.

Astfel, aproximativ 20% din polițiști au ieșit pe străzi pentru a veghea la respectarea regulilor impuse în contextul pandemiei, dar și la aplicarea de amenzi acelora care nu le respectă.

Renate Weber  a solicitat lămuriri ministrului de Interne Marcel Vela

În legătură cu această situație, Renate Weber , Avocatul Poporului s-a autosesizat după relatările din mass-media cu privire la acțiunile Poliției Române și a solicitat lămuriri ministrului de interne Marcel Vela pierde controlul. Sindicatul EUROPOL a sărit la beregata ministrului!” href=”https://www.national.ro/news/695181-695181.html” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Marcel Vela.

De fapt, Renate Weber susține că acțiunile de stradă ale polițiștilor contravin statutului polițistului.

Avocatul Poporului solicită ministrului de Interne să transmită ce act normativ a stat la baza luării acestor măsuri și menționează că „scopul principal care trebuie urmărit de Poliția Română este cel de prevenire a săvârșirii de fapte antisociale și în subsidiar de reprimare a acestora”, potrivit legii de organizare și funcționare a Poliției Române.

Avocatul Poporului spune că adresa trimisă MAI „are în vederea necesitatea preîntâmpinării situațiilor în care unele persoane își pot aroga calitatea de polițist pentru a obține foloase materiale, precum și importanța respectării de către agenții de poliție a prevederilor din actele normative mai sus amintite”.

Avocatul Poporului atrage atenția că, potrivit Legii de Organizare și Funcționare a Poliției Române, regula este ca polițistul să poarte uniforma de serviciu, cu insemnele distinctive, iar atunci când se află în civil, trebui să-și prezinte calitatea de polițist și structura de poliție din care face parte, numele și prenumele, și să arate legitimația de serviciu.

author avatar
Eli Dan Davidescu
328 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger