AcasăNewsAcțiune de amploare. Primul laborator de produse anabolizante din România, descoperit în...

Acțiune de amploare. Primul laborator de produse anabolizante din România, descoperit în urma unor percheziții. Ce s-a aflat de la DIICOT (FOTO/VIDEO)

sursa foto: diicot.ro

Zeci de percheziții au loc miercuri în România și în Republica Moldova. La percheziții a fost descoperit primul laborator clandestin de produse anabolizante din România – anunță anchetatorii.

S-a aflat că acțiunea implică derularea a 15 percheziții la noi în țară și a 22 de percheziții domiciliare pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai precis, DIICOT a anunțat că miercuri, 29 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Iași împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași fac 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași, Bacău, Constanța și Sibiu, dar și în București, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în fabricarea și comercializarea în spațiul Uniunii Europene de substanțe anabolizante.

Perchezițiile vor fi urmate de audieri

Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, procurorii din cadru Procuraturi pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale și ofițerii Departamentului Antifraudă și Conformare al Serviciului Vamal efectuează 22 percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene încheiat cu sprijinul EUROJUST.

În cauză s-a reținut că, mai mulți cetățeni cu dublă cetățenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România”, transmite DIICOT într-un comunicat.

După ce se vor încheia perchezițiile domiciliare, 11 persoane urmează să fie conduse la sediul DIICOT Iași, pentru a fi audiate.

author avatar
Andrei Coman
422 afisari

3 COMENTARII

  1. ASTEA SUNT CU CONEXIUNI IN SERVICII…NICIUN INTERLOP NU FACE ASA CEVA DE CAPUL LUI…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger