AcasăNewsActiune de amploare: Peste 4,3 milioane de tigari de contrabanda, confiscate de...

Actiune de amploare: Peste 4,3 milioane de tigari de contrabanda, confiscate de politisti

De cateva saptamani bune, politistii de la nivelul intregii tari desfasoara o actiune menita sa dea de urma contrabandistilor cu tigari si sa sanctioneze persoanele care incalca legea, in special prin faptul ca incearca sa fuga de plata taxelor catre stat, rezultate din vanzarea unor astfel de produse.

Peste 650 de politisti au iesit, zilnic pe teren, de la jumatatea lunii februarie incepand, si au facut verificari. Iar actiunile oamenilor legii au dat rezultate. Pana in prezent, actiunea de control care a fost demarata din dispozitia sefului Politiei Romane, chestorul general Petre Toba, a scos la iveala numeroase nereguli.

Mai precis, IGPR precizeaza, duminica, faptul ca, pana la aceasta data, politistii au confiscat peste 4,3 milioane de tigari, oamenii legii constatand, totodata, peste 900 de infractiuni in acest domeniu al detinerii si comercializarii produselor pe baza de tutun.

De la inceputul actiunii pana în prezent, politistii au facut 465 de perchezitii, care au scos la iveala 20 de depozite clandestine de tigari, si au ridicat 4.356.965 de tigari de contrabanda si 11,5 tone de tutun, cea mai mare parte dintre tigari fiind de provenienta straina.

Cifrele nu se opresc, insa, aici. Pe langa faptul ca au confiscat aceasta cantitate impresionanta de tigari, oamenii legii au intocmit nu mai putin de 736 de dosare penale, în care sunt cercetate 946 de persoane, 87 dintre ele fiind deja retinute.

Mai mult, de la inceputul actiunii si pana in prezent au fost aplicate 9.400 de sanctiuni contravenționale, cuantumul total al amenzilor fiind de 1.292.308 lei.

author avatar
Cristina Stefan
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger