AcasăNewsActiune de amploare. Perchezitii in intreaga tara, suspiciuni la adresa unor cadre...

Actiune de amploare. Perchezitii in intreaga tara, suspiciuni la adresa unor cadre medicale

O actiune de amploare se desfasoara in aceasta a treia zi a saptamanii la nivelul intregii tari. Pana la momentul de fata, procurorii vorbesc despre un prejudiciu estimat de circa 10 milioane de lei. Si anunta ca in prima faza vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT Targu Mures, in jur de 50 de persoane.

Este vorba despre nu mai putin de 68 de perchezitii domiciliare facute de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de la Targu Mures, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din acelasi oras, dar si cu politisti si jandarmi din Mures.

Actiunea a avut loc in Capitala si toate judetele tarii. Si vizeaza un dosar penal in care, din cate se anunta intr-un comunicat al DIICOT, se fac cercetari cu „sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual, uz de fals, inselaciune, constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si  frauda informatica”.

Din cercetarile desfasurate pana in prezent, s-a ajuns la urmatoarele concluzii: „in fapt s-a retinut ca incepand cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul judetului Mures si nu numai, avand calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenti medicali), au falsificat in mod repetat inscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescriptii medicale si registre, prin care au atestat fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului (diagnostice fictive, efectuarea de consultatii, dispozitive medicale recomandate fictiv).”

sursa foto: DIICOT

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger