AcasăNewsAcțiune de amploare: percheziții în Capitală și în mai multe județe. Cât...

Acțiune de amploare: percheziții în Capitală și în mai multe județe. Cât e prejudiciul din cauza anchetată

foto: Facebook

Oamenii legii au ieșit, joi, pe teren, pentru a face verificări la mai multe adrese de pe raza Capitalei, dar și a altor patru județe din țară: Prahova, Ilfov, Ialomița și Olt.

Este vorba despre o acțiune derulată de către poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Prahova, derulată cu sprijinul reprezentanților IPJ-urilor din Ilfov, Ialomița și Olt. Conform realitatea.net, s-a avut în vedere punerea în executare a nu mai puțin de 24 de mandate de percheziție. Au fost vizate atât domiciliile unor persoane fizice, cât și sedii ale unor persoane juridice aflate pe raza Capitalei și a celor patru județe amintite.

Descinderile sunt desfăşurate într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal, urmărirea penală fiind supravegheată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil”, din câte au transmis reprezentanții IPJ Prahova, într-un comunicat.

Din cercetările derulate până la acest moment a fost estimat și un prejudiciu în dauna bugetului statului. ”Astfel, s-a reţinut faptul că, persoanele bănuite, în perioada octombrie 2020 – prezent, ar fi produs în afara unui antrepozit fiscal, combustibil supus accizării, pe care l-ar fi comercializat, creând un prejudiciu bugetului de stat, estimat până la această dată la suma de 200.000 lei”, conform aceleiași surse.

Percheziții și în Mureș

Tot joi s-a aflat că polițiștii au făcut percheziții , în cursul dimineții, și în județul Mureș, de această dată într-un dosar în care există suspiciuni cu privire la posibile ilegalități în domeniul silvic. Acțiunea oamenilor legii s-a derulat într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 540.000 de lei.

Au existat 17 mandate de percheziții într-o cauză în care, conform IPJ Mureș, ”se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual”.

312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger