AcasăNewsAcțiune de amploare a poliției în București și zeci de județe! Dosar...

Acțiune de amploare a poliției în București și zeci de județe! Dosar de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și contrabandă

(sursa foto: Politia Română)

Operațiune de amploare a oamenilor legii. Sute de polițiști au ieșit pe teren. Se fac percheziții la peste 100 de adrese.

Acțiunea a fost începută joi dimineață.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), sub supravegherea unui procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, au ieșit pe teren pentru a face 103 percheziții domiciliare, în Capitală și 36 de județe, „într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată”, din câte s-a anunțat într-un comunicat al IGPR.

Peste 300 de polițiști, pe teren

La această acțiune de amploare sunt angrenați peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor, dar și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.

Verificările se fac în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Arme ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat

Conform IGPR, acțiunea de joi „vizează creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte și lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid”.

„În perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu.

După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid”, se mai precizează în comunicatul Poliției Române.

312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger