AcasăNewsActionarii RAFO Onesti au aprobat vanzarea activelor si utilajelor la fier vechi

Actionarii RAFO Onesti au aprobat vanzarea activelor si utilajelor la fier vechi

sursa foto: bacau.net

Actionarii RAFO Onesti au anuntat, miercuri seara, ca au aprobat propunerea facuta de actionarul majoritar, Petrochemical Holding, de a vinde activele si utilajele la fier vechi.

sursa foto: bacau.net

Propunerea a fost facuta de seful Petrochemical Holding pe 3 februarie si, dupa mai multe runde de negocieri, ceilalti actionari au aprobat scenariul pus la cale de afaceristul rus Iakov Goldovsky, boss-ul Petrochemical Holding.

Pretul de vanzare al activelor si al utilajelor se va stabili in baza preturilor utilajelor pe piata second-hand, dar nu poate fi mai mic decat pretul fierului vechi pe piata locala romaneasca in ziua semnarii contractelor de vanzare/cumparare a utilajelor.

Terenul rafinariei va fi platit ca platforma industriala pentru noi proiecte tehnice, iar sumele obtinute din vanzarea instalatiilor RAFO vor fi folosite pentru finantarea activitatii curente, plata obligatiilor de mediu si intretinerea infrastructurii existente.

RAFO Onesti a fost infiintata in 1966 si era una dintre principalele rafinarii de petrol din Romania, fiind specializata in producerea de benzine, motorine, propan, gaz petrol lichefiat, pacura, cocs de petrol, propilena si sulful de petrol.

author avatar
Cristi Ionita
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger