Cauta

Actele de evidenta a populatiei vor fi eliberate online

Documentele privind casatoria, divortul, nasterea si decesul ar putea fi puse la dispozitia cetatenilor in mod digital, un proiect in acest sens putand fi publicat zilele acestea, sustine Ionut Valeriu Andrei, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Vii semnezi si pleci la chef Certificatul il scoti apoi de pe net

Pentru a obtine documentele necesare oficializarii a patru evenimente din viata (casatoria, divortul, nasterea si decesul), romanii ar putea evita, in scurt timp, supliciul deplasarii la ghisee si al statului la cozi interminabile. Motivul e simplu: incepand de saptamana viitoare, potrivit anuntului facut de Ionut Valeriu Andrei, secretar de stat in MCSI, respectivele evenimente de viata vor fi digitalizate, ceea ce inseamna ca romanii vor putea obtine actele cu pricina in modulul online, butonand tastatura calculatorului de acasa. “Saptamana aceasta, a punctat oficialul din MCSI, inisterul nostru, in parteneriat cu Ministerul de Interne, cu cel al Dezvoltarii si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, va depune un proiect cu privire la digitizarea celor patru evenimente de viata, anume casatorie, divort, nastere si deces. Vom putea pune la dispozitia cetatenilor in mod digital si online aceste servicii”.  „Din strategia cu privire la dezvoltarea Romaniei, din punct de vedere digital, ne propunem sa implementam, sa digitizam, un numar de 36 de evenimente de viata”, a mai adaugat Ionut Valeriu Andrei. El a precizat ca se vor digitaliza toate documentele de stare civila din ultimii 100 de ani.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version