AcasăNewsAchiziții „noi” pentru Armata Română! Suma uriașă pe care vrea s-o dea...

Achiziții „noi” pentru Armata Română! Suma uriașă pe care vrea s-o dea pe nave și submarine la mâna a doua

submarin

România cumpără două nave britanice la mâna a doua și două submarine franțuzești. Conducerile Senatului și Camerei Deputaților au aprobat joi inițierea procedurilor de achiziție.

Programele vizează, printre altele, cumpărarea a două submarine Scorpene de la firma franceză Naval Group și achiziția a două nave vânătoare de mine „în uz, modernizate” prin intermediul unui acord „guvern la guvern” cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, informează news.ro.

Tancuri Abrams din SUA, tot la mâna a doua

De asemenea, ministrul Apărării a solicitat Parlamentului să aprobe iniţierea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie aferent programului de înzestrare „Tanc principal de luptă”, etapa I. Este vorba, mai exact, de achiziția unui batalion de 54 de tancuri americane Abrams.

Respectivele tancuri sunt modernizate în varianta M1A2. Pe lângă acestea se vor mai cumpăra şi 12 „derivate”, pe şasiu de tanc, în uz, din stocul Armatei SUA; muniţia şi simulatoarele de instruire. Programul de înzestrare cu astfel de tancuri, în valoare totală estimată de 1.000.473.000 euro, se va derula începând din anul 2023.

Programul de înzestrare în valoare totală estimată de 150.000.000 euro (fără TVA) se va derula pe o perioadă estimată de 5 ani în scopul obţinerii pentru Forţele Navale Române a unor capabilităţi eficiente de detecţie, clasificare, identificare şi distrugere/neutralizare a minelor marine, transmite MApN.

author avatar
Andreea Vlad
1.075 afisari

18 COMENTARII

    • Hai, lăsați-o mai moale că guvernul nostru se pricepe la achiziții. F-16 de la portugheji sunt atât de bune încât piloții le ridică în aer numai pe vreme bună, ca să le vadă toată lumea că întradevăr zboară. Pe ploaie și vânt nu le ridică că cică pică din cauza vremii. Și au perfectă dreptate. Dar ce, credeți că inamicul atacă atunci când plouă și bate vântul? Nici vorbă. Atunci pentru ce ne trebuiesc avioane care zboară pe vreme rea? Important este ca dușmanul să știe cu certitudine că avem avioane F-16. Se numește descurajare.

  1. nu stiam ce ne lipseste : toate vechiturile SH ce nu mai sunt utile altora
    cu astea o sa-l facem praf pe Putin ………este? este !
    De ce nu am putea fi un stat NEUTRU precum Elvetia? pt ca asa vor sefii de la NATO?

    • SERIOS???
      Tu esti intreg la cap?
      Esti neutru doar daca statul de langa tine accepta lucrul acesta.
      Crezi ca ruscoilor le pasa de neutralitatea ta?
      IDIOTI UTILI , rusului nu-i pasa de nimic altceva decat de burdihanul lui.

  2. Lasa, bai ciukanezule, o sa aiba grija rusnacii aia salbatici ca cele 2 submarine de neam prost sa ajunga rapid pe fundul Marii Negre, acolo sunt mai in siguranta decat la suprafata, va ajuta aia, fiti fara nici o grija !! Ha ha ha 🙂 Plus ca o sa va bom-ba-rdeze si tot Constangeles-ul ala de tot rahatul, macar sa il curete bine de tot de tot felul de excremente ambulante cu 2 picioare 🙂

    • Până acum s-a scufundat Moskva, iar de bombardat Constanța, haha. Kinjalul, trâmbițat ca arma minune care penetrează scutul de la Deveselu, nu trece de Patriot. Pașteti mai răsfirat, mujici jalnici

  3. Putini au comentat la subiect. Restul, postaci cu „slava Ucraina”. Problema e groasa la nivel mondial. S-a lansat o noua cursa a inarmarilor, foarte periculoasa si foarte scumpa. Aceasta cursa este dirijata de SUA, care, asta a facut dintodeauna, dar au pus botul tari ca Germania si Japonia. Nu mai vorbesc de Polonia si „judetele baltice” unde s-a umflat tarata de da pe-afara. Ciudate vremuri am ajuns sa traim.

  4. Fier vechi de la americani ,de la frantujii etc,la noi se stocheazá in colonie!
    La fel ca toate rablele din vestul m ue ce au saturat Romania!
    Va multumim,dragi tovarasi!
    Tot inainte !

  5. CONDUCERILE,adica Ciolacu si cum dreacu o mai cheama si pe parsuta aia care ” conduce ” Senatul,mai concret cozile de totpor ” reprezentative” din Parlamentul meu,au ele competente sa aprobe o asemenea manarie ? Cum ramane cu „identificarea ” sursei de finantareee,asa rapid ? Pt. epnsiile si salariile amarate,ai dreacu,nu reusesc domne sa ” identifice ” asa rapid ,nici macar dupa ani de zileeee. Astia doi,isi au si ei ” partea ” di parandGuverularat ?

  6. CONDUCERILE,adica Ciolacu si cum dreacu o mai cheama si pe parasuta aia care ” conduce ” Senatul,mai concret cozile de totpor ” reprezentative” din Parlamentul meu,au ele competente sa aprobe o asemenea manarie ? Cum ramane cu „identificarea ” sursei de finantareee,asa rapid ? Pt. pensiile si salariile amarate,ai dreacu,nu reusesc domne sa ” identifice ” asa rapid ,nici macar dupa ani de zileeee. Astia doi,isi au si ei ” partea ” din parandarat ? Au,la o asemenea sumaaaaaa.

  7. Hai sa le vedem ca asa au zis si de corvete… Mi teama toma ca se evapora și banii prin grindeni si bici bine urzite.
    Sa le vedem.
    Nu cred pana nu pui mana. Da parca erea vorba de 5 submarine.

  8. Asa a facut si Putin.
    Ca are tancuri duble ca nu trece nimica ca are armata a buna cu rachete 30 mach si acum vede saracu realitatea care e dura ca e reala. Si daia sa inteleaga lumea nu defileaza decat un singur tanc anume t34.
    Ca e singurul care merita.

  9. Sa plateasca guoaiele, dar macar sa nu le mai aduca in tara, ca doar la atata se pricep slugile.

  10. Ce-I trebuie chelului ??-TICHIE CU MARGARITARE !!- Submarine !! in M Neagra sa ataci RUSIA !!. Aia care cred ca poti ataca Rusia cu doua sbmarine sunt buni de dus la balamuc !.
    Ati aruncat sute de milioane si zeci de miliarde in ultimii 20 de ani pe fiare vechi !,cat de tampiti puteti fi ca sa va imprumutati la FMI si BM ca sa platiti GUNOAIELE SI FIARELE VECHI adunate de prin cazarmile americane si englezesti !.
    Va plangeti ca au disparut 5 miliarde de euro din bugetul pe 2023 !,nu mai faceti pe prostii ca sunteti niste pupincuristi ,ati platit inainte la americani ca la curve alte jafuri de arme refuzate de altii .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger