AcasăNewsAchitări pe bandă în dosarul ”Portul”

Achitări pe bandă în dosarul ”Portul”

Judecătorii de la Instanța Supremă au decis, după 8 ani de procese, că procurorii DNA nu au strâns suficiente documente pentru a proba acuzațiile aduse inculpaților din dosarul ”Portul”, în care a fost judecat și senatorul Mircea Banias. Astfel că judecătorii au decis să mențină sentința dată de instanța inferioară și au achitat pe bandă toate cele 39 de persoane care au fost în acest dosar. Acestea au fost trimise în judecată, conform rechizitoriului, dar magistrații le-au achitat.

După cinci amânări de pronunţare, Instanţa Supremă a decis achitarea tututor celor 39 de inculpaţi, printre care senatorul Banias, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare, Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului de Interne, inspectori vamali, intermediari. Anchetatorii i-au acuzat pe cei 39 de inculpaţi că prin grupul infracţional pe care l-ar fi constituit sau la care au aderat au controlat activităţile de import-export din cadrul Direcţiei Vamale Constanţa şi au perceput diverse sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, unele dintre acestea introduse ilicit. Printre acuzaţiile aduse de DNA sunt cele de trafic de influenţă, dare şi luare de mită, evaziune fiscală, contrabandă, fals şi uz de fals.

author avatar
Ramona Feraru
407 afisari

1 COMENTARIU

  1. Fetele mari si sfintii din portul Constanta ,neprihanitii au capata binecuvantarea dupa ce au uns orce rotita a sistemului putred din sistemul ALBA-NEAGRA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger