AcasăNewsUPDATE. Supecţii, arestaţi preventiv! Acesta este bărbatul ucis la Crângaşi de doi...

UPDATE. Supecţii, arestaţi preventiv! Acesta este bărbatul ucis la Crângaşi de doi atacatori care l-au lovit cu bâte. Martorii au filmat, dar n-au intervenit! Falimentul unei societăţi (VIDEO)

Un bărbat de 46 de a murit după ce a fost ucis în bătaie de doi atacatori cu bâte, la Parcul Crângaşi din Bucureşti. Bărbatul mergea la plimbare cu două fete, fiicele iubitei lui.

UPDATE. Cei doi tineri acuzaţi că au omorât în bătaie un bărbat în Parcul Crângaşi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Un grup de doi tineri și alte patru fete au început să le hărțuiască pe cele două.

Criminalii s-au întors cu bâte

Bărbatul le-a apărat pe tinerele din grupul lui, ceea ce i-a enervat pe principalii suspecţi. Agresorii au revenit înarmați cu bâte și l-au lovit în cap. Medicii au încercat timp de două ore să îl resusciteze.

Bătăuşii au fost identificați, găsiți și duși la secția de poliție. Ei erau cunoscuți ca persoane agresive.

Momentul crimei, filmat

O cameră de supraveghere montată pe o maşină surprinde exact momentul în care victima, căzută la pământ este lovită fără milă, cu doi pari, de cei doi tineri, unul de 16 şi unul de 20 de ani. Este o oră de vârf, iar intersecţia e intens circulată, dar nimeni nu intervine. Cineva a sunat totuși la 112.

După ce l-au snopit în bătaie pe bărbat, agresorii au luat-o la fugă prin parc pentru a-şi pierde urma. Echipajele de Poliţie şi Jandarmerie din sectorul 6 s-au mobilizat şi au înconjurat zona pentru a-i găsi pe cei doi indivizi.

La audieri, cei doi tineri au recunoscut faptele. Ei au fost reținuți, aseară, pentru 24 de ore și, astăzi, urmează să fie prezentați în fața judecătorului de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei doi au fost puși sub acuzare, pentru infracțiunea de omor.

Un criminalist trage semnalul de alarmă

Un fost poliţist criminalist din Poliţia Capitalei, Valentin Sitaru, trage semnalul de larmă privind degradarea la care a auns societatea românească.

El avertizează că infractorii nu mai au frică de nimic și legile nu sunt actualizate societății actuale. Sitaru a fost şef al echipelor de cercetare la faţa locului în anchete precum cele de la incendiile de la Maternitate Giuleşti sau din clubul Colectiv.

„Acum poți să îți iei 100 de zile de îngrijire medicală, tot la loviri și alte violențe este încadrată faptă. Dacă nu cumva victima moare între timp – atunci se încadrează la lovituri cauzatoare de moarte.

Problema este – plecând de la acel proverb: Frica păzește bostana – că ăștia nu mai au frică de absolut nimic. Pentru că văd zi de zi că poți să faci orice în țara asta, numai fraierii răspund! Factorii decidenți ar trebui să adapteze legile! Legea este un organism viu, ea trebuie adaptată permanent la realitatea zilei, a societății de astăzi. Pentru că societatea involuează.

Atunci și legile trebuie să evolueze. Societatea nu mai răspunde la normele la cutumele, la obiceiurile de acum ceva timp. Atunci se umblă și la lege: facem noi incriminări de fapte, sporim pedepsele.

Dar câtă vreme nu se întâmplă nimic… În țara asta se vorbește numai despre drepturile agresorului, infractorului, pușcăriașului. Nu contest, au și ei drepturi.

Dar cineva se gândește la dreptul victimei? La familia acelui om, cu copiii acelui om, soția, părinții lui?“, a spus Valentin Sitaru la B1 TV.

author avatar
Andrei Ștefan