AcasăNewsAcesta e plicul pe care îl aşteaptă toţi pensionarii, în poştă! Când...

Acesta e plicul pe care îl aşteaptă toţi pensionarii, în poştă! Când va ajunge la ei

sursa foto: sansanews.ro

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, le aduce veşti bune pensionarilor. Autorităţile au demarat deja procesul de recalculare a pensiilor, iar românii vor primi înştiinţări oficiale, în perioada următoare.

Oficialul a punctat că, din estimările Casei Naționale de Pensii Publice, vor primi pensii mai mari aproximativ 3 milioane de pensionari.

Plicuri cu pensiile recalculate, în mai

Ministrul Muncii a anunţat când vor primi pensionarii noile plicuri cu pensiile recalculate.

Deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari. Estimările noastre cu privire la calendar sunt că acestea vor începe efectiv să ajungă la pensionari începând cu finalul lunii mai, astfel că începând cu luna septembrie să vină al doilea moment major al pensiilor.

Primul moment major a fost la 1 ianuarie, când a fost o creștere a punctului de pensie cu 13.8%. Al doilea moment important este luna septembrie, când românii își vor primi pensiile recalculate.

Peste 3 milioane de români vor beneficia de pensii mai mari, conform estimărilor colegilor noștri de la Casa de Pensii”, a mai declarat ministrul Muncii.

Bani pentru românii care au lucrat pe salariul minim

Sunt veşti bune şi pentru pensionarii care au lucrat ani în şir pe salariul minim pe economie.

Ştiți că în indemnizația minimă socială sunt peste 1.200.000 de români.

În această zonă avem atât români care au lucrat stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar și români care au lucrat poate 35 de ani sau peste 35 de ani pe salariul minim pe economie sau români care au intrat în această zonă a indemnizației minime sociale din cauza unui accident de muncă și au în acest moment o pensie de invaliditate.

Ei bine, în cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor”, a spus ministrul Muncii.

author avatar
Andrei Ștefan